Hlavní obsah

Liberec před Superpohárem trápí marodka

Liberec

Slovan Liberec nastoupí v českém Superpoháru v jeho šestileté historii teprve podruhé. V roce 2012 byl jasným favoritem v duelu s vítězem domácího poháru Sigmou Olomouc. Na letošní účasti je pikantní, že Slovan jde proti plzeňskému mistrovi, podobně jako tehdy Olomouc, v roli jasného outsidera, který se zachraňoval v lize... Zápas se hraje v 19:15 v Plzni, vysílá ho ČT Sport, podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Slovanu Liberec Jindřich Trpišovský na čtvrteční tiskové konferenci.

Článek

Liberec momentálně trápí velká marodka, nový kouč Jindřich Trpišovský ještě neměl šanci postavit sestavu podle svých představ. Momentálně postrádá sedm hráčů. Ale předem nic nevzdává. „Je to svátek fotbalu. Čeká nás zkouška z nejtěžších, hrajeme na trávníku mistra. Viktoria je mužstvo evropských parametrů. Samozřejmě chceme uspět, ale tento zápas pro nás není úplná priorita. Připravujeme se na náročný podzim, v němž je hlavním cílem postup do základní skupiny Evropské ligy. Do zápasu jdeme po náročné fázi přípravy," konstatoval Trpišovský.

O tom, kdo zastoupí jeden ze základních kamenů sestavy Slovanu Frýdka, který odešel do Sparty, má kouč jasno. „Vychází mi tam Delarge nebo Hadaščok. Původně to měl být Sýkora, ale ten je zraněný. Problém je, že my jsme ještě ani jednou nenastoupili v sestavě, kterou bych si pro úvod sezóny představoval," konstatoval Trpišovský.

Roli outsidera berou

Na marodce jsou Kolář, Sýkora, Obročník, Soungole, Luckassen, Sackey, Karišik. „První čtyři mají zranění dlouhodobého charakteru, třeba Sýkora, s nímž jsem počítal do základu, si v posledním přípravném utkání zlomil palec u nohy. U těch zbývajících tří budu rád, když některý bude schopen nastoupit za týden v prvním ligovém kole," pravil liberecký kouč.

Kapitán Slovanu David Pavelka rozhodně svůj tým nefavorizuje. „Začínáme zostra a hned máme možnost hrát o nějakou trofej, na což nejsme úplně zvyklí. Navíc hrajeme proti týmu, který má obrovskou kvalitu. Takže to bude super prověrka před domácí i Evropskou ligou. Nikdo od nás nemůže čekat, že Plzeň porazíme. O to bychom to mohli mít snazší, protože my můžeme, ale nemusíme. Viktorku ale chceme hodně potrápit. Dobrý výsledek nám může zdravě zvednout sebevědomí," zdůraznil čtyřiadvacetiletý záložník.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články