Hlavní obsah

Španělsko - Rusko 2:0Španělsko slaví titul fotbalových mistrů Evropy do 19 let

Fotbalisté Španělska jsou podesáté mistry Evropy do 19 let. Stali se tak nejúspěšnější zemí v historii, dosud se dělili o první místo s Anglií. Titul si zajistili výhrou 1:0 v nedělním finále s Ruskem, které naposledy triumfovalo v roce 1990 ještě jako Sovětský svaz.

Článek

Rusku sice titul utekl, ale i tak je účast ve finále příslibem ve chvíli, kdy se seniorská reprezentace trápí a vyhlíží lepší časy před blížícím se domácím mistrovstvím světa v roce 2018.

To Španělsko je v mládežnických kategoriích většinou úspěšné. Mezi devatenáctkami slaví potřetí během posledních pěti let, od roku 2004 bylo ve finále posedmé.

Ve finále stejně jako předtím v semifinále hrál klíčovou roli záložník Realu Madrid Marco Asensio. Nejprve v 39. minutě po hezké akci trefil tyč a útočník Borja Mayoral úspěšně dorážel. Byl to pro něj třetí gól na turnaji a stal se tak nejlepším střelcem.

Dvanáct minut před koncem pak Asensio chytře uvolnil Matíase Nahuela a ten definitivně rozhodl. Španělsko tak oplatilo Rusku prohru 1:3 ze základní skupiny.

Mistrovství Evropy ve fotbale hráčů do 19 let v Řecku - finále:
Španělsko - Rusko 2:0 (1:0)
Branky: 39. Mayoral, 78. Nahuel

Reklama

Související témata: