Hlavní obsah

Mexiko - Kostarika 1:0 PPTo byl zářez! Penalta ve 124. minutě ve prospěch Mexika zlomila kostarické naděje

Aktualizováno

Po celý zápas byli Mexičané jasně lepším týmem, dalo by se říct, že se hrálo na jednu branku, jenže ve 124. minutě čtvrtfinále Zlatého poháru proti Kostarice přišel sporný zákrok Roye Millera na útočníka Oribeho Peraltu a z jinak krásného utkání se stala totální fraška. Kromě El Tri postupuje do semifinále fotbalového mistrovství Severní a Střední Ameriky také Panama, která zdolala Trinidad a Tobago až po penaltovém rozstřelu.

Mexičané porazili Kostariku po sporné penaltě ve 124. minutě nastavení.

 
Článek

Penalta z utkání Mexiko - Kostarika

Převaha v držení míče, celkem přes dvacet střel vyslaných na kostarickou branku, jasná dominance na rohy, brankář Ochoa si za celý duel sáhl jen dvakrát na míč. Mexičanů bylo na stadiónu v New Jersey plné hřiště, jenže svěřenci Miguela Herrery ne a ne vstřelit postupový gól.

Když už se zdálo, že rozuzlení nepřijde v nastavení a budou se kopat penalty, přišla neuvěřitelná chyba guatemalského rozhodčího Waltera Lópeze, který zbaštil filmování Oribeho Peralty (viz video v galerii) a ve 124. minutě nařídil pokutový kop. Mexický kapitán Andrés Guardado se z podobných pozic nemýlí a poslal šestinásobné šampióny Zlatého poháru mezi čtyřku nejlepších.

Přísně nařízenou penaltu těžko rozdýchávali jak kostaričtí fotbalisté, tak i jejich fanoušci. Ti, přestože čelili v 74 tisícovém davu značné mexické přesile, po konci zápasu naházeli na hřiště na protest lahve.

Čtyřku nejlepších na Zlatém poháru doplnila Panama. Její zápas s Trinidadem a Tobagem skončil v základní hrací době i po nastavení 1:1, a tak přišly na řadu penalty. Reprezentanti ostrovů z Malých Antil mohli rozstřel v sedmé sérii ukončit, Daniel Cyrus ale zamířil nad břevno. Rozhodl tak až úspěšný zákrok brankáře Jaimeho Peneda v deváté sérii proti pokusu Lestera Peltiera, po němž Panama vyhrála 6:5.

Panama ve středu vyzve v Atlantě právě Mexiko, druhou semifinálovou dvojicí jsou domácí obhájci titulu USA a Jamajka.

Zlatý pohár, fotbalové mistrovství Severní a Střední Ameriky - čtvrtfinále:
Panama - Trinidad a Tobago 1:1 po prodl. (1:0, 1:1), pen. 6:5
Branky: 36. Tejada - 54. K. Jones.
Mexiko - Kostarika 1:0 po prodl. (0:0)
Branka: 120.+4 Guardado z pen.
Semifinále:
22. července:
Panama - Mexiko
USA - Jamajka

Reklama

Související témata: