Hlavní obsah

Oprášil starý fotbalový trik. Neskutečná gólová lahůdka zastínila Tévezovu premiéru

Buenos Aires

V tuzemsku se s pojmem rabona příliš často nesetkáte, v takové Jižní Americe a západní Evropě jej ale fotbalisté velmi dobře znají. Kop, který jako první použil Argentinec Ricardo Infante už v roce 1948, se mezi technicky zdatnými jedinci těší velké oblibě. A padají z něj úchvatné góly. Jako poslední se nádherně trefil útočník Jonathan Calleri z Bocy Juniors.

Parádní rabona gól Calleriho z Bocy Juniors.

 
Článek

Rabona je pouze pro zdatné jedince. Jedná se o trik, při kterém fotbalista pošle míč na soupeřovu branku kopem za stojnou nohou, tedy se zkříženýma nohama. Tuto parádičku v minulosti již napodobily hvězdy jako Pelé, Maradona, Baggio, Gascoigne, Roberto Carlos, Rivaldo, Balotelli, Sneijder, Ibrahimovic, Villa, Ronaldo, Suárez nebo Messi. Teď se k nim připojil i talentovaný Jonathan Calleri.

Jednadvacetiletý útočník v sobotním zápase svého celku Bocy Juniors proti Quilmes (2:1) provedl zřídkakdy viditelný kousek. Když se řítil sám na brankáře, chtěl přihrávat na svého slavného spoluhráče Carlose Téveze, avšak jeden z obránců tento pokus vystihl a nahrávku zablokoval. Calleri se však dostal k odraženému míči a prokázal, že sebevědomí má na rozdávání - krásným obloučkem rabona přehodil brankáře a míč zavěsil přímo pod břevno.

Navíc se jednalo o vítězný gól a slavná Boca si upevnila vedoucí příčku v argentinské Primera División. Na vyprodaném Estadio La Bombonera aplaudoval i slavný Diego Maradona. Právě on před časem označil Calleriho za dosud nevybroušený klenot argentinského fotbalu.

Reklama

Související témata: