Hlavní obsah

Blattera zesměšnil v sídle FIFA! To máš za Severní Koreu, řekl výtržník a zasypal ho penězi

Curych

Zdiskreditovaný prezident Mezinárodní fotbalové federace FIFA Sepp Blatter se při pondělní tiskové konferenci v Curychu dočkal potupného komediálního čísla na svůj účet. Zcela nečekaně se ocitl v dešti bankovek, které byly ale falešné.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Demonstrant zasypal Blattera na tiskové konferenci bankovkamiVideo: Reuters

 
Článek

Anglický komik Simon Brodkin známý též jako Lee Nelson v klidu nakráčel ke stolku, za nímž Blatter seděl a podal mu tlustý svazek bankovek, což doprovodil slovy: „Tohle máte za Severní Koreu 2026."

Narážel tak na korupční praktiky při udělování pořadatelství světových šampionátů, jimiž FIFA pod vedením téměř osmdesátiletého Švýcara nechvalně proslula.

Blatter se ihned začal dožadovat zákroku ochranky. Než ale výtržníka vyvedla ze sálu, stihl Brit vyhodit bankovky do vzduchu tak, aby dopadaly na Blatterovu hlavu.

Incident se přihodil v rámci tiskové konference k zasedání výkonného výboru, který rozhodl, že se volba nového předsedy uskuteční až 26. února 2016. Blatter sice vyhrál letošní volby, v nichž obhájil svůj mandát, nicméně pod tlakem korupčního skandálu 2. června rezignoval.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň