Hlavní obsah

Panama v problémech! Do zápasu o bronzové medaile nezasáhnou dvě její opory

Atlanta

Kvůli neukočírovaným emocím si dva panamští fotbalisté nezahrají večerní zápas o bronzové medaile na Zlatém poháru. Brankář Jaime Penedo a útočník Luis Tejada dostali stop na dvě utkání za své chování během vypjatého semifinále proti Mexiku.

Foto: Brad Penner, Reuters

Brankář Panamy Jaime Penedo nezasáhne do zápasu o bronzové medaile na letošním mistrovství Severní a střední Ameriky.

Článek

Gólman Los Angeles Galaxy Penedo dostal dvouzápasový trest za napadení rozhodčího. Tejada si vysloužil za červenou kartu distanc na jedno utkání, na dva zápasy mu ho disciplinární komise CONCACAF prodloužila za to, že po vyloučení neodešel spořádaně do šaten.

Oba tak zmeškají dnešní střetnutí o bronzové medaile. Soupeřem Panamy jsou domácí Spojené státy americké, které mistrovství Severní a Střední Ameriky loni opanovali.

Fotbalisté Panamy hráli proti Mexiku od úvodního poločasu bez vyloučeného Tejady, přesto šli jako první do vedení. V nervózním závěru odpískal americký rozhodčí Mark Geiger první penaltu, z níž vyrovnal Guardado, a v prodloužení stejným způsobem semifinálový zápas rozhodl. Rozhodčí musela před rozzlobenými hráči Panamy po utkání chránit bezpečnostní služba.

Panamský fotbalový svaz po utkání nešetřil kritikou a požadoval, aby celá desetičlenná komise rozhodčích odstoupila. K tomu se připojila i Kostarika, jejíž čtvrtfinálový zápas s Mexikem měl podobný závěr a Mexičanům podlehli rovněž po kontroverzní penaltě nařízené v poslední minutě prodloužení. Zástupci CONCACAF přislíbili, že se budou problémem zabývat.

Reklama

Související témata: