Hlavní obsah

Rozhodčí připustil, že v semifinále Zlatého poháru chyboval

Rozhodčí Mark Geiger uznal, že se při semifinále fotbalového Zlatého poháru mezi Mexikem a Panamou dopustil chyb, které měly vliv na výsledek. Oznámil to předseda CONCACAF Alfredo Hawit, neupřesnil ale, které situace ze zápasu měl sudí na mysli.

Foto: David Goldman, ČTK/AP

Rozohnění fotbalisté Panamy poté, co jim rozhodčí Mark Geiger vyloučil ve 24. minutě utkání s Mexikem Luise Tejada (není na snímku).

Článek

Ruka, po které se kopala první penalta v zápase Mexiko - Panama

Mela před pokutovým kopem.

Červená karta v zápase Mexiko - Panama

Penalta na 2:1 v zápase Mexiko - Panama

Odchod rozhodčích.

Mexiko vyhrálo duel díky dvěma gólům z pokutových kopů 2:1 po prodloužení. První penaltu sudí odpískal v nastaveném čase základní hrací doby, druhou v prodloužení. Panama navíc hrála od prvního poločasu v oslabení poté, co Luis Tejada dostal spornou červenou kartu.

Podle Hawita rozhodčí "uznal, že k chybám v posuzování došlo a že měly vliv na výsledek." Zároveň ale předseda CONCACAF, který se funkce ujal v květnu po obvinění bývalého šéfa Jeffreyho Webba z korupce, zdůraznil, že podobné lidské chyby jsou součástí fotbalu.

Panamský fotbalový svaz po semifinále proti vedení zápasu ostře protestoval a požadoval, aby celá desetičlenná komise rozhodčích odstoupila. K tomu se připojila i Kostarika, jejíž čtvrtfinálový zápas s Mexikem rozhodla kontroverzní penalta nařízená v poslední minutě prodloužení.

Reklama

Související témata: