Hlavní obsah

Jara mu strčil prst do zadku. Teď ale pyká i Cavani, zmešká úvod kvalifikace MS

Montevideo

Fotbalistům Uruguaye bude v úvodu kvalifikace mistrovství světa chybět hvězdný útočník Édinson Cavani. Osmadvacetiletý hráč Paris St. Germain dostal od jihoamerické konfederace CONMEBOL zákaz startu ve dvou zápasech kvůli roztržce s chilským obránce Gonzalem Jarou ve čtvrtfinále mistrovství Jižní Ameriky.

Bizarní chování Gonzala Jary

 
Článek

Jara před měsícem Cavaniho v utkání vyprovokoval tím, že mu strčil prst mezi hýždě. Uruguaský hráč ho trochu plácl, ale Chilan se skácel k zemi jako po tvrdém úderu. Rozhodčí viděl jen Jarův pád a udělil Cavanimu žlutou kartu, jež pro něj znamenala vyloučení. Chile vyhrálo 1:0 a postoupilo do semifinále, nakonec celý turnaj ovládlo.

Jara dostal trest na tři zápasy, který mu byl později o jedno utkání snížen. I tak přišel o závěrečné dva duely Chile na Copě América. Cavani nemůže nastoupit v říjnových zápasech kvalifikace na světový šampionát v roce 2018 proti Bolívii a Kolumbii.

Pro Uruguay je to další ztráta, neboť stále nemůže počítat s jiným kanonýrem Luisem Suárezem, který si stále odpykává trest za kousnutí Itala Giorgia Chielliniho na loňském mistrovství světa. Do kvalifikace tým vstoupí i bez kouče Óscara Tabáreze, jenž byl vykázán na tribunu za protesty proti vyloučení Jorgeho Fucileho ve čtvrtfinále s Chile.

Reklama

Související témata: