Hlavní obsah

Zvěrstvo v Rusku! Rozhodčímu nepomohl ani paralyzér, skončil v bezvědomí

Moskva/Praha

Nechutné scény přinesl víkendový zápas v ruské amatérské fotbalové soutěži v Pskovské oblasti. Souboj domácího Porchova s Gdovem provázely už od samého začátku vyhrocené momenty se zákeřnými zákroky, všechno pak vyvrcholilo v samém závěru, kdy šlo hlavnímu rozhodčímu doslova o život.

Fotbalová divočina v Rusku

 
Článek

Oním sudím byl pětašedesátiletý Nikolaj Moščev, jenž žije právě v Porchově. A hostujícímu celku se vůbec nelíbilo, že by měl vzájemný souboj řídit obyvatel Porchova.

„Úroveň negativismu se stupňovala už před samotným zápasem, zprávy na sociálních sítích se z obou stran hemžily urážkami a výhrůžkami," prohlásil pro lokální televizní stanici TV 100 Jevgenij Kuzněcov, jenž byl na utkání osobně přítomen.

„Po úvodním hvizdu si pak hosté stěžovali úplně na všechno, co v nich vzbuzovalo pochybnosti. Pořád řvali a nepřestávali v tom. Rozhodčí je varoval, že za urážky a rvačky bude rozdávat karty a taky že dva hráči Gdovu byli už v prvním poločase vyloučeni," pokračoval Kuzněcov.

Policie nepřijela, tak se vyzbrojil paralyzérem

Kdo čekal, že o poločasové přestávce se situace uklidní a emoce opadnou, byl na omylu. Bylo tomu právě naopak. Moščev během pauzy dokonce volal na policii, aby na stadión dorazila, neboť má obavy. Jenže dostal odpověď, že aktuálně není nikdo ze strážníků, kdo by byl volný.

A tak si sudí pomohl po svém, do druhého poločasu se pro jistotu vyzbrojil paralyzérem. Podle očitých svědků ho proti hráčům nepoužil, výhrůžně se jím ovšem oháněl, když se na něho hostující tým snažil útočit.

V samém závěru už ale ani paralyzér Moščevovi nepomohl. Za stavu 2:2 odpískal ve prospěch domácích přímý volný kop z hranice velkého vápna, a zatímco Gdovští protestovali, Porchov standardní situaci rozehrál a gólem si zajistil vedení 3:2.

Rozhodčí po nechutných útocích v bezvědomí

Vystrašený rozhodčí však pod tlakem hostů branku odvolal a namísto toho nečekaně nařídil pokutový kop pro domácí. Ten Porchov rovněž zužitkoval a na hřišti vypukla totální divočina. Po zásahu jednoho hráče kopačkou do krku se sice ještě Moščev z trávníku zvedl, o pár vteřin později ale následoval další úder zezadu do hlavy.

Hlavní arbitr zůstal v bezvědomí ležet na trávníku a podle svědků deset minut krvácel, než na hřiště přijela sanitka s lékařem. Moščev byl okamžitě převezen do nemocnice, kde stále leží. Podle doktorů měl výpadky paměti, žaludeční nevolnost a závratě.

Utkání bylo okamžitě po hrůzných útocích ukončeno a zabývá se jimi už i řídící orgán soutěže. Oba týmy mohou být ze soutěže vyloučeny, policie už začala s výslechem hostujících hráčů a nejspíš je čeká obvinění z trestného činu.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava