Hlavní obsah

Jihoamerickou obdobu Ligy mistrů vyhrál potřetí argentinský River Plate

Buenos Aires

Nejlepším klubem Jižní Ameriky je v současnoti River Plate. Argentinský celek zvítězil v odvetě finále Poháru osvoboditelů nad mexickým Tigres 3:0 a po bezgólovém úvodním utkání slaví třetí zisk cenné trofeje. Poslední triumf si přitom River Plate připsalo před devatenácti lety.

Fotbalisté River Plate získali Pohár osvoboditelů

 
Článek

Tým River Plate navázal na své tituly v jihoamerické obdobě Ligy mistrů, z let 1986 a 1996. Argentina díky tomu potvrdila svoji dominanci, s 24 triumfy je nejúspěšnější zemí v pětapadesátileté historii soutěže.

Pro River Plate je vítězství završením návratu na výsluní poté, co před čtyřmi lety poprvé v historii sestoupili z argentinské ligy. "Tenhle klub je zrozen k boji o takové trofeje a my jsme to dokázali," řekl záložník Leonardo Ponzio.

V odvetném finálovém utkání otevřel skóre dvaadvacetiletý Lucas Alario, který přišel do River Plate v červenci. Druhou branku přidal Carlos Sánchez v 75. minutě z penalty a o čtyři minuty později zpečetil vítězství Ramiro Funes Mori.

"Jsem neskutečně šťastný a fanoušci si nyní mohou užít velkou oslavu a my chceme víc a další velké trofeje," vyhlásil kouč River Plate Marcelo Gallardo, který s týmem coby záložník slavil titul i v roce 1996.

Celek River Plate přitom do letošního play off postoupil až na poslední chvíli a z 16 týmů měl nejhorší bilanci. V osmifinále mu pomohlo i vyloučení Bocy Juniors kvůli fanouškům, kteří při nástupu týmů do druhého poločasu nastříkali hráčům River Plate do očí pepřový sprej.

Finále fotbalového Poháru osvoboditelů - druhý zápas:
River Plate (Arg.) - Tigres (Mex.) 3:0 (1:0)
Branky: 45. Alario, 75. Sanchez z pen., 79. Mori.
První zápas 0:0, vyhrálo River Plate.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Zlín dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články