Hlavní obsah

V Drnovicích se utkají bývalí ligoví fotbalisté s rivaly z Brna

Vzpomínkou na ligové duely fotbalistů Drnovic a Brna v devadesátých letech bude páteční utkání bývalých hráčů domácího týmu a Boby Brno. V drnovickém týmu se představí Radek Drulák, Zdeněk Grygera, Miroslav Holeňák, Róbert Kafka, Erich Brabec, brankář Ladislav Maier a v brněnské sestavě například Jan Palinek, Petr Křivánek, Richard Dostálek, Marcel Cupák nebo Milan Pacanda. Utkání začne v 18 hodin na drnovickém stadiónu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Maier

Článek

Účast přislíbili i slovenští hráči Jozef Majoroš, Jozef Weber, Jaroslav Timko, dorazí i trenéři Petr Uličný, Karel Jarůšek a Josef Hron. "Nemuseli jsme hráče přemlouvat. Všichni se na setkání po dlouhé době těší. V takovém rozsahu pořádáme akci poprvé," řekl ČTK organizátor Zbyněk Zbořil.

Drnovice před deseti lety skončily v první lize na osmém místě, z ekonomických důvodů se ale vedení klubu další účasti zřeklo. Tím se otevřela cesta ze třetího místa ve druhé lize do nejvyšší soutěže současnému mistru Viktorii Plzeň.

"Drnovický zázrak" se ještě v následující sezóně pokusil oživit mecenáš Jan Gottvald, který ale po roce svou aktivitu vzdal. Vesnický klub upadl kvůli dluhům do konkurzu a zanikl. Útroby stadionu, na kterém hrála i česká reprezentace a v evropských pohárech například Mnichov 1860, jsou v dezolátním stavu. V provozu je pouze hrací plocha a tribuny. Místní FK Drnovice na kdysi prvoligovém stadiónu hrají okresní přebor.

Souboje mezi Brnem a Drnovicemi patřily v polovině devadesátých let k divácky atraktivním zápasům. V září 1996 sledovalo toto derby na stadiónu za Lužánkami 37 150 diváků.

Reklama

Související témata: