Hlavní obsah

Rezignace hned po prvním kole! Bielsa končí v Marseille

Hned dvě nepříjemné zprávy musí skousnout fanoušci fotbalistů Marseille. Nejprve celek s pohárovými ambicemi prohrál v prvním kole Ligue 1 s Caen 0:1, a hned poté oznámil rezignaci kouč Marcelo Bielsa. Bývalý trenér argentinské reprezentace se rozhodl skončit, protože ho zklamalo jednání představitelů klubu o prodloužení smlouvy, která mu vypršela po minulé sezóně.

Foto: Philippe Laurenson, Reuters

Nyní už bývalý trenér fotbalistů Marseille Marcelo Bielsa.

Článek

"Taková nestabilita je pro mě nepřijatelná. Dal jsem týmu všechno. Teď jsem skončil a vracím se domů," řekl Bielsa na tiskové konferenci po sobotním utkání.

"Dohodli jsme se na podmínkách do roku 2017, ale ve středu jsem byl pozván na schůzku, kde mi generální ředitel a klubový právník řekli, že chtějí v mé smlouvu několik bodů upravit. O žádné jednání nešlo, jen jsem si to poslechl a pak se rozhodl," uvedl šedesátiletý kouč, který strávil v Marseille jednu sezonu, v níž obsadil s týmem čtvrté místo.

Spekuluje se o něm jako o možném nástupci odvolaného Miguela Herrery u mexické reprezentace. "Neodcházím proto, že bych měl někam namířeno," řekl Bielsa, jenž získal s Argentinou v roce 2004 zlaté olympijské medaile.

Na lavičce Marseille ho nahradil jako prozatímní trenér jeho dosavadní asistent Franck Passi. Klub Bielsu zkritizoval a vyčetl mu, že upřednostnil své osobní zájmy.

Reklama

Související témata: