Hlavní obsah

Messi? Ronaldo? Ve hře o pozici hvězdy sezóny podle UEFA je i třetí tvář

Dvě tradiční esa a trochu překvapivá třetí tvář. Na cenu pro nejlepšího fotbalistu UEFA za sezónu 2014/15 kandiduje podle očekávání obhájce trofeje Cristiano Ronaldo z Realu Madrid a s ním i barcelonská dvojice. Lionel Messi není nijak překvapivým adeptem na ocenění, doplňuje jej Luis Suárez. Vítěz bude oznámen 27. srpna v rámci losování základních skupin Ligy mistrů, kdy budou novináři hlasovat pomocí elektronického systému naživo.

Foto: Ivan Sekretarev, ČTK/AP

Barcelonský Lionel Messi (vlevo), kterého se v zápase o Superpohár snaží zastavit Éver Banega ze Sevilly, je adeptem na nejlepšího hráče UEFA v sezóně 2014/15.

Článek

Největším favoritem je Messi, který 58 góly pomohl Barceloně k triumfu ve španělské lize, poháru a Lize mistrů, kde se navíc s deseti brankami stal spolu se spoluhráčem Neymarem a Ronaldem nejlepším střelcem. V listopadu se navíc stal nejlepším střelcem v historii španělské ligy.

Na úspěších katalánského celku má nemalý podíl i Suárez, který s Neymarem a Messim vytvořil údernou útočnou formaci. Společně se postarali o 122 branek.

Ronaldo vedle Ligy mistrů ovládl také pořadí střelců španělské ligy s 48 zásahy. Ve všech soutěžích nakonec dal 61 gólů, což je jeho osobní maximum. S Realem však v minulé sezoně zaznamenal pouze dva triumfy na mistrovství světa klubů a v Superpoháru UEFA.

Messi může navázat na triumf ze sezony 2010/11, kdy ovládl první ročník ankety. V následujících letech ocenění získali Andrés Iniesta s Franckem Ribérym.

Na čtvrtém místě skončil brankář Gianluigi Buffon z Juventusu, který měl v nejlepší desítce hned pětičlenné zastoupení. Na sedmé až desáté pozici se seřadili Andrea Pirlo, Arturo Vidal, Carlos Tévez a Paul Pogba. Pátou příčku obsadil Neymar, šestý byl Eden Hazard z Chelsea.

Váš tip? Kdo bude hráčem sezóny 2014/2015 podle UEFA?
Messi
65,8 %
Ronaldo
28,6 %
Suárez
5,6 %
Celkem hlasovalo 11525 čtenářů.

Reklama

Související témata: