Hlavní obsah

Šmicer, Horváth a další hvězdy budou hrát pro nemocného Čišovského

Plzeň

Nic nevzdávej, jsme s tebou. Spoustu takových ujištění dostává Marián Čišovský, fotbalista plzeňské Viktorie, který místo kopání do míče v současné době bojuje s amyotrofickou laterální sklerózou. Další podpory se dočká koncem srpna v podobě charitativní akce Srdcovka. Výtěžek půjde na nadaci Spolek 28, kterou založili Mariánovi spoluhráči a přátelé na podporu jeho boje proti zákeřné nemoci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský fotbalista Marián Čišovský (uprostřed) během oslav zisku mistrovského titulu po utkání 28. kola Synot ligy.

Článek

Místem, kde se sportovní den s charitativním podtextem odehraje, bude 30. srpna od 15:00 Sportpenzión Pohoda v Letkově u Plzně. Právě tady se plzeňští fotbalisté pravidelně připravují na své zápasy. Akci podpoří celý tým Viktorie v čele s Pavlem Horváthem. Účast zatím potvrdili i další známí sportovci jako Martin Straka, Vladimír Šmicer, František Straka nebo také známé tváře jako Zorka Hejdová, Nikol Švantnerová, Marek Ztracený či Martin Gardavský.

Akci pořádají moderátor Míra Hejda a manažerka Československého lva Miluše Dosoudilová.

„Sledoval jsem utkání, kdy Viktorka vyhrála titul a Marián přes svoji zákeřnou nemoc přišel na pódium v doprovodu Pavla Horvátha. Měl jsem slzy v očích. Přišlo mi to hrozně nespravedlivé, ale taková už bohužel nemoc je. Byly to tak silné emoce, že jsou ve mně dodnes," líčí Hejda.

Akce se rychle rozrostla

Projekt získal během chvíle až nečekaný ohlas. „Vlastně je už teď akce asi třikrát větší, než se původně plánovalo. Mnoho známých tváří do projektu ihned přiskočilo. Už máme slíbenou účast hvězd jako třeba Dominik Hašek, jehož blízký přítel a šéf jeho charitativního projektu z Buffala této zákeřné nemoci podlehl. Budeme muset trochu přibrzdit, aby se akce dala vůbec produkčně utáhnout," dodává Hejda.

Odpoledne bude plné exhibičních sportovních utkání (fotbal, beach volejbal, tenis). Utkají se sportovci, herci i zpěváci. Večer bude probíhat dražba a tombola. Výtěžek z akce půjde na nadaci Mariána Číšovského Spolek 28, která je určena pro všechny, kteří mají amyotrofickou laterální sklerózu včetně dětí.

Reklama

Související témata: