Hlavní obsah

Rána jako z děla! Brazilská hvězda oživila vzpomínky na legendárního krajana

Dobrý nákup, mohou si mnout spokojeně ruce v čínském klubu Kuang-čou Evergrande. Brazilský fotbalový záložník Paulinho, který přišel v létě z Tottenhamu, se v úterním čtvrtfinále Asijské ligy mistrů proti japonskému celku Kašiwa Reysol blýskl výstavní trefou. Po výhře 3:1 si jeho celek odvezl do odvety luxusní náskok.

Paulinhova nádherná trefa v Asijské Lize mistrů.

 
Článek

Legendární trefa Roberta Carlose z roku 1997.

Sedmadvacetiletý Paulinho, jehož kouč čínského klubu Luiz Felipe Scolari dobře zná z dob působení u brazilské reprezentace a přivedl ho i do Číny, v závěru první půle za stavu 1:0 pro hosty vypálil na branku soupeře z přímého volného kopu dělovku z dobrých 35 metrů. Míč ve vzduchu „zaplaval", změnil trajektorii letu a stočil se do rohu soupeřovy branky. Gólman japonského týmu byl absolutně bez šance.

Vítěz Poháru FIFA z roku 2013 utěšenou trefou oživil vzpomínky na krajana a dalšího reprezentanta Roberta Carlose, jenž v minulosti proslul razantními střelami z trestných kopů s falší. Jeho levačka dokázala vystřelit bomby o rychlosti až 169 km/hod. Jeden z nejkrásnějších gólů předvedl světový šampión z roku 2002 a současný hrající kouč týmu z Dillí v roce 1997 na turnaji FIFA proti Francii (viz video v galerii).

Reklama

Související témata: