Hlavní obsah

Berbr může být v klidu, fotbalová vláda zasedne až v Lotyšsku

Praha

Přední ligový rozhodčí Libor Kovařík na protest proti praktikám Romana Berbra skončil, zkušený pomezní rozhodčí Antonín Kordula ho následoval. Řada fotbalových osobností i sponzorů se už jasně vyjádřila, že místopředseda FAČR by měl okamžitě skončit. Vlivný muž však může být v klidu. Odvolat ho může jen valná hromada a třeba úterní jednání výkonného výboru se z Prahy přesunulo až na neděli do Lotyšska...

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zákulisní jednání na valné hromadě FAČR. Zleva Dušan Svoboda debatuje s Miroslavem Peltou a Romanem Berbrem.

Článek

Těžko říci, zda by si na to někdo troufl. Každopádně se očekávalo, že úterní zasedání by s ohledem na skandál ohledně praktik Romana Berbra mohlo být velmi bouřlivé. Asociace však pouhý den předem oznámila kuriózní změnu.

„Pravidelné zasedání výkonného výboru se přesouvá z úterý 1. září na neděli 6. září, uskuteční se v rámci utkání kvalifikace ME Lotyšsko - ČR v Rize," avizuje zpráva ze Strahova.

Důvodem je pracovní program šéfa asociace Miroslava Pelty, který spolu s internacionálem Pavlem Nedvědem zamíří v delegaci prezidenta republiky Miloše Zemana do Číny.

Prezident má přitom z Prahy odletět až v podvečer. Jako by na Strahově chtěli předejít velké mediální pozornosti ohledně Berbrovy aféry a bylo pro ně výhodnější, že v Rize bude fotbalová vláda po svém zasedání čelit pár hodin před kvalifikačním duelem mnohem méně zástupcům médií než doma v Praze...

Z rozhodčích proti Berbrovi veřejně vystupují jen ti, kteří už skončili, ostatní tak maximálně mimo záznam potvrdí, že žijí ve strachu a situace začíná být neúnosná.

Pelta čeká na kompletní informace

Šéf asociace Miroslav Pelta ujišťoval, že si mocného místopředsedu ohlídá, vývoj posledních dnů tomu však neodpovídá. Aféře zatím spíš přihlíží.

„Případné další kroky budou záležet na tom, co si vyslechnu od samotného pana Kovaříka, iniciátora celé kauzy, s nímž jsem ještě neměl možnost hovořit," předeslal minulý týden.

„Především chci mít kompletní informace, jelikož od samotných ligových rozhodčích jsem obdržel naprosto odlišné informace od těch, které pan Kovařík komunikuje přes média. Smutné je, že za mnou v době aktivního výkonu nepřišel a nyní své pocity sděluje přes média. Je mi to líto, protože to poškozuje celý fotbal," dodal Pelta.

Berbrův vliv přitom posiluje. Už jen tím, že červnová valná hromada mu jako místopředsedovi posvětila právo veta při podpisu smlouvy FAČR s Ligovou fotbalovou asociací, která připravuje osamostatnění první a druhé ligy...

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články