Hlavní obsah

Viktoria Žižkov podle soudu dluží za stadión 830 tisíc korun

Obvodní soud pro Prahu 3 dal zapravdu žižkovské radnici, která se pře s fotbalovým klubem Viktoria Žižkov ohledně dluženého nájemného za fotbalový stadion. Minulý týden radnici přiznal skoro 830 tisíc korun, řekl v rozhovoru s ČTK místostarosta Alexander Bellu (ODS). Rozhodnutí je nepravomocné, klub se proti němu může odvolat.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Viktora Žižkov, která je letitým nájemcem stadiónu v Seifertově ulici, bude městské části k 1. září dlužit 1,4 miliónu korun. "Klub nereaguje, žádný posun v jednání není," tvrdí Bellu. Zda bude radnice žalovat i zbylou částku, vyplyne až z toho, jaké bude rozhodnutí soudu o předběžném opatření. V něm se radnice domáhá ochrany majetku. Radní mezitím vybrali nového nájemce. Slavoj Vyšehrad zde hraje druhou ligu a za stadión měsíčně platí 100 tisíc korun.

Městská část je vlastníkem stadiónu, v uplynulých letech za něj postupně zaplatila 70 miliónů korun. Scelení majetku dokončila loni nákupem administrativní budovy, tribuny a osvětlení. Na další desítky miliónů vyjde v budoucnu oprava areálu.

Žižkovský klub v minulosti proslul korupčními aférami spojenými s působenm manažera Ivana Horníka. Podle médií hráči z minulé sezóny nedostali několik měsíců zaplaceno. Bývalý funkcionář Viktorie Jiří Rýva nedávno koupil od Luďka Vinše 100 procent akcií klubu a chce Viktorii vyvést z ekonomické krize.

Klub kvůli dluhům nedostal profesionální licenci a hraje až třetí nejvyšší soutěž, ČFL. Nové vedení klubu nadále jedná o trvalém setrvání na žižkovském stadiónu, na kterém sehrálo i jediné domácí utkání této sezóny a ve středu 2. září má v Seifertově ulici sehrát další zápas s Vltavínem.

Reklama

Související témata: