Hlavní obsah

S Blažkem se přijdou rozloučit i Řepka nebo Koller

Praha

V lize odchytal Jaromír Blažek 401 utkání. Naposledy hájil v minulém ročníku branku Jihlavy a stal se nejstarším hráčem, který kdy v historii ligy nastoupil. Na kontě má sedm mistrovských titulů, jeden se Slavií a šest se Spartou. Z mistrovství Evropy 2004 si odvezl bronz a stál v brance, když Češi senzačně porazili ve skupině Němce. Jednu sezónu pak působil v Norimberku. Na pátek chystá rozlučku.

Foto: Vlastimil Vacek

Jaromír Blažek (vlevo) a Marek Matějovský děkují po zápase na liverpoolském Anfieldu sparťanským fanouškům.

Článek

„Do ligové branky se už nevrátím a naposledy budu velký zápas chytat v pátek na Letné," říkal s úsměvem na pondělním banketu Synot ligy, na němž byl uveden mezi legendy, které odehrály nebo odkoučovaly více než 300 ligových zápasů. Utkání začíná tento pátek od 18:30 hodin na Letné.

Na pátek pozval skutečný výkvět fotbalistů, který se s ním přijdou rozloučit. Zápas se bude hrát na 2x35 minut, střídat se bude hokejovým způsobem. Populární Bláža, který se stal legendou Sparty i přes svoji „sešívanou" minulost, nastoupí za oba týmy.

„Přiznám se, že jsem trochu nervózní, aby to dobře dopadlo. Hlavně, aby přišlo co nejvíc fanoušků, my už se postaráme, aby se dobře bavili," pravil trochu chvějícím se hlasem. Vstupné se pohybuje mezi 100 - 200 korunami a výtěžek akce bude rozdělen mezi dětskou kliniku motolské nemocnice a Nadační fond AC Sparta Praha.

„Těšte se na výkvět, jaký už dlouho nebyl k vidění. Pozval jsem svoje spoluhráče, ale i protihráče a kluky, kteří ve fotbale něčeho dosáhli. Nikoho jsem nepřemlouval, každý se rozhodl podle svých časových možností," říkal spokojeně, představil svoje týmy a dodal, že v tomhle utkání ho vůbec nebude mrzet, když neudrží čisté konto.

Bláža All Stars:
Jaromír Blažek, Daniel Zítka, Zdeněk Grygera, Marek Jankulovski, Adam Petrouš, René Bolf, Tomáš Ujfaluši, Peter Gunda, Marek Nikl, Pavel Mareš, Roman Týce, Patrik Berger, David Jarolím, Štěpán Vachoušek, Ivo Ulich, Vladimír Šmicer, Milan Baroš, Jan Koller, Stanislav Vlček, Pavel Kuka, Marek Mintál.
Sparta:
Jaromír Blažek, Tomáš Poštulka, Zdeněk Pospěch, Tomáš Řepka, Jiří Novotný, Radoslav Kováč, Pavel Pergl, Milan Fukal, Vladimír Labant, Jiří Kladrubský, Tomáš Hübschman, Karel Poborský, Marek Matějovský, Libor Sionko, Miroslav Matušovič, Rastislav Michalík, Josef Obajdin, Vratislav Lokvenc, Jozef Kožlej, Marek Kincl.

Reklama

Související témata: