Hlavní obsah

Slavia - Bröndby 4:1Fotbalistky Slavie mají na dosah historický postup osmifinále Ligy mistryň

Fotbalistky Slavie mají na dosah historický postup do osmifinále Ligy mistryň. V úvodním duelu 1. kola doma porazily Bröndby Kodaň 4:1 a do odvety hrané za týden v Dánsku tak půjdou s velmi slibným výsledkem. Zasloužily se o to zejména Petra Divišová, autorka dvou branek, a Kateřina Svitková, která připravila všechny čtyři góly.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci fotbalové Slavie Praha

Článek

"Nadějný výsledek to je, ale jsme jen v poločase a nic není hotové. Oproti loňsku jsme zkušenější, hráčky si víc věří a mentálně jsme jako tým posílili. Věřím, že zkušenosti z těžkých utkání, která jsme sehráli v přípravě například proti Bayernu, přeneseme i do Ligy mistryň," řekl trenér Anton Mišovec.

Dánky se přitom už v 6. minutě ujaly vedení a rozesmutnily 1802 diváků v Eden Areně. Jenže rychlou odpověď měla zkušená Divišová. Dlouholetá ofenzivní opora Slavie už za dvě minuty srovnala a ve 13. minutě si naběhla za obranu na kolmici Svitkové a efektním lobem poslala domácí do vedení.

Chlastáková přiblížila Slavii postup

Výborně hrající Svitková následně donutila soupeřku už ve 22. minutě k "červenému" faulu. Z následného přímého kopu trefila tyč a odražený míč dorazila do branky Budošová. Postup pak ještě více přiblížila Chlastáková, která se prosadila po dalším centru Svitkové.

Šest minut před koncem ještě podržela Slavii brankářka Votíková, která zlikvidovala samostatný únik soupeřky a nenechala se přehodit.

"Kdyby mi někdo pře zápasem řekl, že vyhrajeme 4:1, tak mu neuvěřím," prohlásila jedna z hrdinek Divišová. "Musím hráčky pochválit, jsem hrdý na to, jaký podaly výkon. V Lize mistryň reprezentujeme tuto republiku velmi dobře," dodal Mišovec.

Úvodní utkání 1. kola fotbalové Ligy mistryň:
Slavia Praha - Brönby Kodaň 4:1 (3:1)
Branky: 8. a 13. Divišová, 24. Budošová, 52. Chlastáková - 6. Kristiansenová. Rozhodčí: Dalyová (Ir.). ČK: 22. Larsenová (Bröndby).
Sestava Slavie: Votíková - Benýrová, Necidová, Budošová, Pincová (90. Houzarová) - Divišová, Pěničková (90. Juráčková), Bartovičová, Svítková, Chlastáková - Kožárová (81. Tomášková). Trenér: Mišovec.

Reklama

Související témata: