Hlavní obsah

Znamenitá střela i bláznivá oslava. Američany poslal nemilosrdně do kolen!

Pasadena

Fotbalisté Mexika o víkendu vybojovali účast na Konfederačním poháru FIFA, když na „neutrální půdě“ v kalifornské Pasadeně poblíž Los Angeles zdolali svého odvěkého rivala Spojené státy americké 3:2 po prodloužení. Američany poslal do kolen parádní volej Paula Aguilara, obránce slavného mexického Clubu América.

Aguilarův volej zajistil Mexiku výhru nad USA.

 
Článek

Ostře sledovaný duel, který se odehrál zhruba 250 kilometrů od hranic mexické Tijuany, skončil v základní hrací době nerozhodně 1:1. V nastavení se ale 93 tisíc fanoušků dočkalo dalších třech gólů, přičemž šťastnějším celkem byli Mexičané. Vítězství i cennou vstupenku na turnaj, který za necelé dva roky hostí Rusko, trefil Paul Aguilar.

Devětadvacetiletý bek se z voleje opřel do míče a nedal americkému brankáři Guzanovi šanci zasáhnout. Svůj parádní gól posléze vyšperkoval pošetilou oslavou v podobě skoku do reklamní bariéry.

Mexičané si vybojovali účast na Konfederačním poháru FIFA (17. června - 2. července 2017), kde se představí šampióni jednotlivých kontinentů. Turnaj je generálkou na MS v Rusku a jistou účast mají kromě reprezentace El Tri ještě domácí sborná, mistři světa z Německa, Austrálie (mistr Asie) a Chile jakožto šampión Copa América. Zbylá tři místa obsadí vítěz EURO 2016 (pokud vyhrají Němci nebo Rusové, tak nejlépe postavený nekvalifikovaný evropský tým v žebříčku FIFA) a také mistři Oceánie a Afriky.

Reklama

Související témata: