Hlavní obsah

Chrudim v elitní fázi Futsal Cupu čekají Almaty, Jugorsk a Györ

Nyon

Futsalisty Chrudimi v listopadové elitní fázi Futsal Cupu v maďarském Györu čeká domácí tým ETO, obhájce trofeje Kairat Almaty z Kazachstánu a ruský Jugra Jugorsk. Rozhodl o tom los ve švýcarském Nyonu.

Foto: Michal Pavlík, Svaz futsalu FAČR

Futsalisté Chrudimi.

Článek

"Je to hrůza. Skupina je obrovsky těžká, horší to být nemohlo. Navíc jedeme do Györu, který není nijak atraktivní," uvedl prezident Chrudimi František Tichý. "Postup ze skupiny není moc reálný, ale popereme se o něj. Nepojedeme do Györu s poraženeckou náladou," přidal Tichý.

Elitní fáze se bude hrát od 10. do 15. listopadu a do jarního Final Four postoupí jenom vítěz skupiny. Český mistr ERA-PACK se mezi nejlepší čtyřku Futsal Cupu ještě nikdy v historii neprobojoval. Utkání s Kairatem bude specifické i díky tomu, že úřadující šampiony vede bývalý trenér Chrudimi Brazilec Cacau.

"Budeme chtít vyhrát každý zápas. Musíme být ale nohama na zemi. Pokud máte ve skupině jednoho těžkého soupeře, tak se může stát všechno, ale když tam jsou dva špičkové mančafty, tak je to znát. Celkově se s těmito kluby moc nemůžeme porovnávat, hlavně po ekonomické stránce," upozornil Tichý.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň