Hlavní obsah

Baráž o EURO přinese severský duel Švédsko - Dánsko

Nyon

Fotbalisté Švédska se potkají s Dány v baráži o mistrovstí Evropy 2016 ve Francii. Ukrajina narazí na Slovinsko, Bosna a Hercegovina se střetne s Irskem a Norsko vyšlo na Maďarsko. Tak dopadl dnešní los ve švýcarském Nyonu. Barážová utkání se konají od 12. do 17. listopadu. Český tým již má účast na šampionátu jistou jako vítěz kvalifikační skupiny A.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Generální sekretář UEFA Gianni Infantino je jako obvykle jednou z hlavních tváří losování.

Článek

Z českého pohledu jsou nejzajímavější zápasy Ukrajiny a Bosny. Svěřenci trenéra Pavla Vrby potřebují, aby oba tyto celky nepostoupily, v tom případě by udrželi pozici ve druhém výkonnostním koši při losování základních skupin závěrečného turnaje.

Český tým je na posledním místě pro druhý koš a pouze Ukrajina s Bosnou ho ještě mohou předstihnout. Pozice ve druhém losovacím koši by mohla na šampionátu přinést papírově snazší základní skupinu.

Čtyři vítězové baráže zkompletují 24 účastníků evropského šampionátu. Tolik mužstev bude hrát na mistrovství poprvé v historii. Do baráže se dostaly týmy z třetích míst v kvalifikačních skupinách, pouze Turecko v "české" skupině A jako nejlepší celek z třetích příček postoupilo do Francie přímo. Závěrečný turnaj odstartuje 10. června.

Los baráže o účast na fotbalovém mistrovství Evropy 2016
(Zápasy 12.-17. listopadu)
Ukrajina - Slovinsko
Švédsko - Dánsko
Bosna a Hercegovina - Irsko
Norsko - Maďarsko

Reklama

  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín