Hlavní obsah

To byl fofr! Kolik sekund do rekordně rychlého gólu napočítáte?

Zaváhali, nabídli soupeři laciné vedení i rekordně rychlý gól. Fotbalisté Philadelphie jako by pořádně nevzali na vědomí fakt, že už se začalo naostro. V zápasu zámořské MLS na hřišti New York Red Bulls bleskově prohrávali. A to i přesto - nebo právě proto - že rozehrávali.

Nový rekord MLS, Mike Grella dal gól za sedm sekund

 
Článek

Dosavadní rekord MLS. Tim Cahill skóroval za osm sekund

Kolik napočítáte sekund, než se balón od zahájení dostal do brány? Sedm? Alespoň tak to je zaneseno do statistik MLS. Nedorozumění a ztráta míče se můžou pochopitelně velmi rychle vymstít. Tohle bylo pikantní tím, že padl vůbec nejrychlejší gól v historii soutěže. Dal ho útočník newyorských Red Bulls Mike Grella.

Osmadvacetiletému Američanovi pomohla k zápisu do historie soutěže mimořádná nepozornost soupeře při rozehrání a také obráncova teč. Grella využil chyb soupeře, upaloval s míčem k bráně a jeho rána, kterou tečoval Steven Vitoria, skončila za zády gólmana Andreho Blakea. Domácí tým pak zápas vyhrál i s přispěním dalšího Grellova gólu 4:1.

Střelec o sekundu vylepšil rekord Australana Tima Cahilla. Ten v roce 2013 vstřelil bleskový gól, rovněž jako hráč Red Bulls, v zápase s Houstonem.

Reklama

Související témata: