Hlavní obsah

Doufáme, že jsme tam i my dva, žertovali Berger se Šmicrem při křtu gigantického Fotbalového atlasu

Robert NeumannPrávo

Pozvedli skleničky šampaňského, poklepali jimi na obrovskou bichli a pronesli: „Ať se knize daří, ať přinese čtenářům radost a potěšení. Je to fantastické dílo, skláníme se před autorem, neuvěřitelné dílo." Fotbalová „dvojčata" Vladimír Šmicer a Patrik Berger v pondělí v pražské Pivnici Štupartská pokřtili vydání unikátního Fotbalového atlasu světa. Třetím kmotrem byl generální sekretář FAČR Rudolf Řepka

Patrik Berger, Vladimír Šmicer a generální sekretář FAČR Rudolf Řepka pokřtili novou knihu - Fotbalový atlas světa.

Článek
Fotogalerie

„Doufáme, že je v knize zmínka také o nás dvou. To se bude hned lépe prodávat," vtipkovali Šmicer s Bergrem, někdejší spoluhráči z Liverpoolu, Slavie i české reprezentace. Dílo, které vydalo ho Ottovo nakladatelství, je vskutku gigantické, na českém trhu nemá obdoby.

Autor Ivan Truchlik nad ním strávil dva roky. Fotbalový svět rozdělil podle geografického klíče, věnuje se v něm každé ze 209 členských zemí FIFA. U každé jsou strukturovány kapitoly týkající se ligové soutěže s definicí nejlepších klubů, medailonky největších osobností a reprezentace, včetně souhrnu výsledků z kvalifikací i závěrečných turnajů mistrovství světa, kontinentálních šampionátů či Konfederačního poháru FIFA.

„Tímto se mi splnil dlouholetý sen. Chtěl jsem vždycky vytvořit atlas, který by pokryl celý svět, včetně klubů. I těch nejmenších. Kniha se postupem času rozrůstala, až do této podoby," uvedl Truchlik.

Reklama