Hlavní obsah

Šéf Trabzonsporu dostal miliónovou pokutu. Zamkl rozhodčí a pustil je až ráno

Předseda tureckého fotbalového klubu Trabzonspor Ibrahim Haciosmanoglu byl potrestán zákazem výkonu funkce na devět měsíců a pokutou 150 000 lir (zhruba 1,3 miliónu korun) za to, že po ligovém utkání s Gaziantepsporem minulou středu zamkl v šatně na několik hodin všechny čtyři rozhodčí.

Foto: Regis Duvignau, Reuters

Rozhodčí uděluje žlutou kartu. Ilustrační foto.

Článek

Haciosmanoglua rozčílilo, že hlavní sudí Cagatay Sahan neodpískal v závěru utkání penaltu ve prospěch jeho celku. Vysoké tresty dostalo i několik dalších funkcionářů Trabzonsporu, jenž navíc musí sehrát dva zápasy bez diváků.

Rozezlený Haciosmanoglu zamkl Sahana i jeho asistenty bezprostředně po utkání, které nakonec skončilo remízou 2:2. Pustil je až následující den v časných ranních hodinách po osobním telefonátu od tureckého prezidenta Tayyipa Erdogana, jehož prý hluboce respektuje.

Rozhodčí musela před rozezleným davem, který na ně čekal před stadionem, chránit speciální jednotka. Haciosmanoglu později v oficiálním prohlášení uvedl, že sudí zamkl proto, aby je ochránil před fanoušky.

Trabzonspor, kde v minulosti působili i Karel Rada, Tomáš Jun nebo Ondřej Čelůstka, je po desátém kole na devátém místě.

Reklama

Související témata: