Hlavní obsah

Nervový šok? Kolaps? Dosluhující šéf FIFA Blatter je stále v nemocnici

Curych

Dosluhující předseda Mezinárodní fotbalové federace (FIFA) Sepp Blatter je stále v nemocnici. V minulém týdnu devětasedmdesátiletého Švýcara postihly zdravotní problémy a zatím zůstává pod dohledem lékařů. Co přesně Blattera trápí, jeho mluvčí Klaus Stöhlker neuvedl. BBC píše, že měl utrpět menší kolaps či jakýsi nervový šok.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předseda FIFA Sepp Blatter, archivní snímek

Článek

"Je v nemocnici. Zotavuje se, podle lékařů bude moci od úterka znovu plně pracovat a hájit svou čest," řekl Stöhlker novinářům. Diagnózu nesdělil. "Řekl mi: hlavu a srdce jsem měl vždy v pořádku," doplnil mluvčí s tím, že Blatter je v nemocnici od konce minulého týdne a má nařízený klid.

Původně mělo jít jen o krátkou zastávku v péči lékařů. "Je v pořádku, očekává, že bude brzy doma," uvedl před pěti dny Blatterův advokát Richard Cullen.

Blatter, jenž vedl světový fotbal od roku 1998, je pod velkým tlakem několik měsíců. Po květnovém znovuzvolení předsedou FIFA těsně po vypuknutí úplatkářského skandálu dal svou funkci k dispozici. Sám je vyšetřován kvůli podezření ze zpronevěry, zneužití pravomoci a podezřelé platbě šéfovi UEFA Michelu Platinimu.

Oba jsou suspendováni od začátku října na 90 dní. Blatter je proti tomuto rozhodnutí etické komise FIFA odhodlán bojovat. Přátelům měl sdělit, že ho "žádná komise ze hry nedostane."

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Zlín dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín