Hlavní obsah

Fotbalistky Slavie vyhrály úvodní osmifinále Ligy mistryň nad Permem. Postoupí dál?

Praha

Fotbalistkám Slavie se úvodní zápas osmifinále Ligy mistryň se Zvezdou Perm vydařil. Pražanky porazily ve čtvrtek doma v Edenu ruského šampióna a finalistu soutěže z roku 2009 2:1 a vytvořily si solidní pozici pro odvetu, která se hraje za týden na půdě soupeřek.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalistky Slavie slaví vítězství nad Permem.

Článek

"Odveta bude těžká. Ruská zima, špatná umělka. My na umělce umíme hrát, záleží ale, jak se vyrovnáme s klimatickými podmínkami. Těžko se tam letí, je to s přestupem v Moskvě. Doufáme, že to ta ruská letadla vydrží. Byl bych rád, abychom postoupili a udrželi tenhle tým v Lize mistryň co nejdéle," citoval klubový web trenéra Slavie Antona Mišovce.

Slávistkám, které už postupem do osmifinále dosáhly historického úspěchu, vyšel úvod utkání. Bartovičová našla v páté minutě na pravé straně Divišovou, která křížnou střelou na vzdálenější tyč otevřela skóre.

Pražanky se ale z vedení radovaly jen necelou čtvrthodinu. Kiročkinová našla na hranici vápna útočnici Nahiovou, která mířila pod břevno. Gólmanka Votíková se sice po míči natahovala, vyrazit ho ale nedokázala.

Necidová zařídila výhru

Do druhé půle vstoupily slávistky náporem a brzy se dočkaly vítězného gólu. Dvě šance ještě hostující hráčky přečkaly, ale v 54. minutě už necelé dva tisíce diváků v Edenu slavily. Na centr Svitkové z rohového kopu si naskočila Necidová a uklidila míč do sítě.

"U druhého gólu nám vyšel taktický plán. Když šla hráčka na roh, poradil jsem jí, ať to hraje druhou nohou. A ono to vyšlo. Soupeřky čekaly balón dovnitř do branky, ale ona to dala pravou nohou ven z brány a Necidová krásně hlavou zakončila," uvedl Mišovec.

Perm v závěru mohl srovnat, ale branka kvůli ofsajdu neplatila. "Pro nás je to super výsledek. Hráli jsme proti profesionálním fotbalistkám, naše holky chodí všechny do práce nebo do školy. Na cestě do čtvrtfinále a doufám, že i dál, máme proti sobě jen profesionálky. Myslím, že tyhle holky, které hrají za Slavii, by si zasloužily podmínky, které odpovídají jejich postavení v Evropě," dodal Mišovec.

Úvodní osmifinálové utkání fotbalové Ligy mistryň:
Slavia Praha - Zvezda Perm 2:1 (1:1)
Branky: 5. Divišová, 54. Necidová - 19. Nahiová.
Slavia: Votíková - Tomášková, Necidová, Budošová, Benýrová - Divišová, Pěničková (81. Juračková), Bartovičová, Chlastáková - Svitková - Kožárová (90.+1 Malinová). Trenér: Mišovec.

Reklama

Související témata: