Hlavní obsah

Francie - Německo 2:0Francie porazila v přípravném utkání Německo. Prohrály i Anglie a Itálie

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Francie si připsali v přípravě na domácí mistrovství Evropy pátou výhru v řadě. O vítězství 2:0 nad Německem rozhodli Giroud a střídající Gignac. Španělsko díky dvěma brankám v poslední dvacetiminutovce porazilo Anglii 2:0, italská reprezentace v Belgii podlehla 1:3. Slovenští fotbalisté si poradili 3:2 se Švýcarskem.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Francouz Laurent Koscielny (uprostřed) v akci s Matthiasem Ginterem (vpravo) z Německa.

Článek
Fotogalerie

Francie nepovolila úřadujícím mistrům světa jedinou střelu na branku a sama se dokázala dvakrát prosadit. Těsně před přestávkou otevřel skóre po povedené Martialově akci Giroud. Druhý gól přidali domácí v závěru, po Matuidiho centru se hlavou trefil Gignac.

V komplexu Stade de France, kde se zápas konal, bylo během utkání slyšet několik explozí. Francouzského prezidenta Francoise Hollandea evakuovala ze stadionu ochranka.

V zápase Španělska s Anglií diváci příliš šancí neviděli, na první vážnější příležitost si počkali až do 67. minuty, kdy útočník hostů Kane těsně minul branku. O pět minut později ale po Fábregasově pasu nůžkami skóroval domácí obránce Mario Gaspar a v závěru pojistil výhru Španělska 2:0 přízemní střelou k tyči Cazorla.

Itálie v Belgii vstřelila nejrychlejší branku pod trenérem Contem. Ederovu střelu gólman Mignolet vyrazil pouze k volnému Candrevovi a ten už po 145 sekundách otevřel skóre. O deset minut později ale vyrovnal po De Bruyneho centru hlavičkou Vertonghen. V druhém poločase domácí dokonali obrat a díky brankám De Bruyneho a Batshuayie zvítězili 3:1.

Slováci málem prohospodařili náskok

Slovenská reprezentace vedla po 55 minutách už 3:0, dva góly dal plzeňský útočník Ďuriš a jednu trefu si připsal Mak. Švýcaři ale dokázali utkání zdramatizovat, na rozdíl jediné branky snížili Derdiyok a Drmic. Vyrovnat se ale v zápase, který řídil český sudí Miroslav Zelinka, Švýcarům nepodařilo.

Island, který na evropský šampionát postoupil ze stejné kvalifikační skupiny jako Česká republika, vedl v Polsku od čtvrté minuty poté, co Gylfi Sigurdsson proměnil penaltu. Po přestávce ale domácí soupeře zatlačili a otočili stav po gólech Grosického a střídajícího Kapustky. Vzápětí sice vyrovnal Finnbogason, na konečných 4:2 ale dvěma góly upravil útočník Bayernu Mnichov Lewandowski.

Útočník Wolfsburgu Dost vstřelil úvodní gól Nizozemska na hřišti Walesu. V závěru prvního dějství dostali domácí k dispozici pokutový kop, Allen jej neproměnil, z dorážky se ale prosadil Ledley. Stal se prvním hráčem Walesu kromě Balea a Ramseyho, který v tomto roce za reprezentaci skóroval.

O vítězství Nizozemska 3:2 rozhodl dvěma góly v druhé půli Robben, který se za reprezentaci Oranjes trefil už třicetkrát.

Řecko překvapivě podlehlo 0:1 v Lucembursku. Jediný gól zápasu dal v nastavení útočník anglického třetiligového Burtonu Joachim.

Přípravná fotbalová utkání:
Priština: Kosovo - Albánie 2:2 (0:0)
Branky: 58. Celina, 69. Elbasani - 54. Manaj, 72. Rrahmani.
Dauhá: Katar - Turecko 1:2 (1:0)
Branky: 26. Asadalla - 69. Turan, 72. Tosun.
Lucemburk: Lucembursko - Řecko 1:0 (0:0)
Branka: 90.+1 Joachim.
Alicante: Španělsko - Anglie 2:0 (0:0)
Branky: 72. Mario Gaspar, 84. Cazorla.
Brusel: Belgie - Itálie 3:1 (1:1)
Branky: 13. Vertonghen, 74. De Bruyne, 83. Batshuayi - 3. Candreva.
Cardiff: Wales - Nizozemsko 2:3 (1:1)
Branky: 45.+3 Ledley, 70. Huws - 54. a 81. Robben, 32. Dost.
Trnava: Slovensko - Švýcarsko 3:2 (1:0)
Branky: 39. a 49. Ďuriš, 55. Mak - 63. Derdiyok, 67. Drmic.
Belfast: Severní Irsko - Lotyšsko 1:0 (0:0)
Branka: 55. Davis.
Varšava: Polsko - Island 4:2 (0:1)
Branky: 76. a 80. Lewandowski, 52. Grosicki, 67. Kapustka - 4. Sigurdsson z pen., 69. Finnbogason.
St. Denis: Francie - Německo 2:0 (1:0)
Branky: 45.+1 Giroud, 86. Gignac.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín