Hlavní obsah

OBRAZEM: Květiny, minuta ticha, Marseillaisa. Wembley se chystá vzdát hold Francii

Projekce textu francouzské hymny Marseillaisy na velkoplošných obrazovkách, aby si ji na vyprodaném stadiónu mohli na znamení soudržnosti společně zazpívat francouzští i angličtí fanoušci. I tak se chystají ve Wembley na úterní přátelský fotbalový zápas obou zemí. Utkání bude předcházet minuta ticha a hráči obou týmů nastoupí s černými páskami na rukávech k uctění památky obětí, které si minulý týden v pátek vyžádaly teroristické útoky v Paříži.

Foto: Paul Hackett, Reuters

Francouzská vlajka, oblouk v barvě trikolóry a motto Velké francouzské revoluce Volnost, Rovnost, Bratrství svítí na stadiónu ve Wembley.

Článek
Fotogalerie

„Slova Marseillaisy na obřím displayi určitě pomohou, snad jen idiot by chtěl zničit ostatním tenhle zážitek. Byl bych velmi zklamán, kdyby se třeba během francouzské hymny ozval nějaký pískot," prohlásil šéf federace anglických fanoušků Malcolm Clarke.

Oblouk nad londýnským fotbalovým chrámem už svítí v barvách trikolóry, do tmavé noci září v bílo-modro-rudé kombinaci heslo Velké francouzské revoluce Liberté, Égalité, Fraternité (česky Volnost, Rovnost, Bratrství). V těsné blízkosti stadiónu hlídkují policisté.

Bezpečnostní opatření budou na nejvyšším stupni, zápas totiž hodlá na znamení solidarity s událostmi ve francouzské metropoli navštívit i princ William.

Reklama

Související témata: