Hlavní obsah

Argentinský funkcionář obviněný z úplatkářství se vzdal policii

Buenos Aires

José Luis Meiszner rozšířil seznam nově obviněných funkcionářů Mezinárodní fotbalové federace FIFA, kteří skončili kvůli vyšetřování korupčního skandálu ve vazbě. Bývalý generální sekretář jihoamerické konfederace CONMEBOL, jenž před několika dny odstoupil z funkce, se dnes podle informací argentinských médií sám přihlásil policii v Buenos Aires.

Foto: Archiv PRÁVO

DEFAULT TITLE

Článek

Meiszner údajně figuruje mezi šestnáctkou funkcionářů, které minulý týden obvinili američtí vyšetřovatelé z úplatkářství. Všichni podezřelí působili v konfederacích CONMEBOL a CONCACAF, pět z nich jsou současní či bývalí členové výkonného výboru FIFA. Patří mezi ně i šéf Brazilské fotbalové konfederace Marco Polo del Nero a její někdejší šéf Ricardo Teixeira, jenž byl zetěm dlouholetého prezidenta FIFA Joaa Havelange.

Ve vazbě už skončili Manuel Burga, bývalý předseda peruánského svazu, šéf ekvádorského svazu Luis Chiriboga, generální sekretář guatemalského svazu Hector Trujillo a místopředsedové FIFA Juan Ángel Napout z Paraguaye a Alfredo Hawit z Hondurasu. Jména dalších obviněných zatím nejsou známa.

Reklama