Hlavní obsah

Nakhid neuspěl u arbitráže, voleb předsedy FIFA se nezúčastní

Někdejší kapitán fotbalové reprezentace Trinidadu a Tobaga David Nakhid se nezúčastní voleb nového předsedy FIFA. Volební komise jeho přihlášku nepřijala, protože podle ní nesplnil podmínku pěti nominací od národních federací, a Nakhidovi následně nepomohlo ani odvolání k mezinárodní sportovní arbitráži CAS. Ta v pondělí jeho vyřazení potvrdila.

Foto: Walter Bieri, ČTK/AP

Ilustrační foto.

Článek

Jednapadesátiletý bývalý záložník sice ke kandidatuře pět nominací přiložil, po prověření všech přihlášek ale vyšlo najevo, že jedna z federací zároveň vyslovila podporu ještě dalšímu uchazeči. Nakhida proto komise k volbám, které jsou naplánovány na 26. února, nepřipustila.

Oficiálními kandidáty jsou jordánský princ Alí bin Husajn, Jerome Champagne, Gianni Infantino, Salmán bin Ibráhím Chalífa a Tokyo Sexwale. O předsednickou funkci se chce ucházet i šéf UEFA Michel Platini, tomu však CAS v pátek potvrdila zákaz působení ve fotbale na 90 dnů kvůli podezření z korupce. V tomto týdnu Platini předstoupí před etickou komisi FIFA, která má následně vynést definitivní verdikt.

Reklama