Hlavní obsah

Silvestrovského derby se poprvé zúčastní Jarošík, Bejbl a Černý

Tradičního fotbalového Silvestrovského derby by se v kategorii internacionálů měli zúčastnit tři nováčci. V jubilejním třicátém ročníku souboje pražských rivalů poprvé nastoupí za obhájce vítězství Spartu Jiří Jarošík a za Slavii Radek Bejbl s Jaroslavem Černým.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Jiří Jarošík ve sparťasnkém dresu.

Článek

Za Spartu měl derby premiérově hrát i historicky nejlepší střelec české reprezentace Jan Koller, ale nakonec z Monaka nedorazí. "Původně nám to přislíbil, měli sem přijet s rodinou na svátky, ale bohužel zůstali ve Francii a ze sestavy vypadl," řekl na tiskové konferenci bývalý obránce Jiří Novotný. Jeho spoluhráči v letenském týmu budou například Jaromír Blažek, Libor Sionko, Marek Kincl, Miroslav Baranek nebo Vratislav Lokvenc.

Předběžné soupisky pro Silvestrovské derby v kategorii internacionálů:
Sparta: Jaromír Blažek - Jan Flachbart, Milan Fukal, Radim Holub, Michal Horňák, Jiří Jarošík, Jiří Novotný, Libor Sionko, Luděk Stracený, Lukáš Zelenka, Marek Kincl, Miroslav Baranek, Vratislav Lokvenc.
Slavia: Radek Černý - Lukáš Došek, Lukáš Jarolím, Martin Hyský, Roman Janoušek, Luboš Kozel, Pavel Kuka, Martin Müller, Adam Petrouš, Ivo Ulich, Jaroslav Černý, Stanislav Vlček, Radek Bejbl.

Na straně Slavie se pak omluvili Vladimír Šmicer a Patrik Berger. "Mají zájezd někam do Asie na turné s Liverpoolem a odlétají na přelomu roku. Samozřejmě by hráli rádi, ale z časových důvodů se nemohou zúčastnit," vysvětlil někdejší útočník Pavel Kuka. Spolu s ním se v "sešívaném" dresu představí také Radek Černý, Lukáš Jarolím, Luboš Kozel, Ivo Ulich či Radek Bejbl.

Derby pražských "S" se uskuteční v poslední den roku jako obvykle na umělé trávě v Edenu. Program otevře v 11:00 derby veteránů nad 45 let. O hodinu později začne souboj internacionálů nad 35 let. Sparťanští internacionálové před rokem zvítězili jednoznačně 6:3; tradiční exhibici vyhráli poprvé od roku 2011 a teprve pošesté. Slávisté opanovali silvestrovský souboj devatenáctkrát, čtyřikrát skončilo derby remízou. Z dvanácti dosavadních zápasů veteránů se dvakrát radovali Letenští, pětkrát slávisté a pětkrát duel nepoznal vítěze.

"Těším se hrozně moc. Po roce se zase můžeme sejít se spoluhráči i protihráči. Myslím, že pro nás je to dobrá událost," uvedl Novotný. "Chceme Slavii porazit jako každý zápas. Věřím, že velké lákadlo může být Jirka Jarošík, který donedávna působil ve druhé španělské lize," přidal trenér druholigového Vyšehradu.

Tradiční vánoční akcí bude i tento rok halový turnaj internacionálů, který 26. prosince bude opět hostit Arena Sparta v Libni. Mezi osmi účastníky 21. ročníku se stejně jako loni představí obhájce a s deseti triumfy nejúspěšnější tým štěpánského klání Slavia, dále Sparta, Bohemians, Dukla, Brno, Plzeň, Prešov a tým Umbro, za který by měl nastoupit i bývalý předseda FAČR Ivan Hašek nebo bývalý obránce Tomáš Řepka.

Reklama

Související témata: