Hlavní obsah

Znechucený Platini bojkotuje slyšení před etickou komisí FIFA

Paříž
Aktualizováno

Michel Platini bude bojkotovat páteční slyšení před etickou komisí FIFA a k projednání svého obvinění z korupce nepřijde. Oznámili to právní zástupci suspendovaného předsedy UEFA. Bývalý francouzský reprezentant je prý znechucen tím, jak FIFA případ prezentuje v médiích a nectí presumpci neviny.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Prezident UEFA Michel Platini v zajetí reportérů.

Článek

"Michel Platini se rozhodl nezúčastnit slyšení před etickou komisí FIFA, protože verdikt této etické komise oznámil v tisku už o víkendu jeden z jejich mluvčích Andreas Bantel, bez ohledu na všechna základní práva počínaje presumpcí neviny," uvedli zástupci Platiniho v oficiálním prohlášení.

Bantel o víkendu hovořil o chystaném minimálně několikaletém zákazu působení ve fotbale, a ačkoliv později zveřejněné informace dementoval, Platini pochybuje o nezaujatosti soudní komory etické komise.

Šedesátiletý Francouz se dostal do podezření z korupce kvůli přijetí dvou miliónů švýcarských franků od předsedy FIFA Seppa Blattera, údajně za poradenskou činnost. Oba funkcionáři byli kvůli kauze v říjnu suspendováni na 90 dnů a tento týden jejich případ projedná soudní komora etické komise.

Blatterovo slyšení je na programu ve čtvrtek, Platiniho v pátek. Verdikt by měl padnout do Vánoc, oběma hrozí doživotní vyloučení z fotbalu.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články