Hlavní obsah

Jubilejní Silvestrovské derby v duchu tradice - Slavia v něm měla zase navrch

Praha
Aktualizováno

Ani jubilejní třicáté Silvestrovské derby pražských S tradici nijak zvlášť neporušilo. Slavia v něm měla zase navrch, své rivaly z Letné porazila v duelu hráčů nad 35 let 5:3 a připsala si tak na konto již dvacátou výhru. Reputaci Sparty tak museli alespoň z části zachraňovat fotbalisté nad 45 let, kteří na umělé trávě v Edenu uhráli remízu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Libor Sionko ze Sparty a Pavel Kuka ze Slavie během tradičního Silvestrovského derby internacionálů.

Článek
Fotogalerie

Velké plány sparťanského manažera Jaroslava Bartoně vzaly za své ještě před výkopem jubilejního Silvestrovského derby. Po Zelenkovi, Lokvencovi a Kollerovi se nakonec omluvil i Jarošík mající na umělé trávě v pražském Edenu v konfrontaci internacionálů pražských „S" debutovat. Proto byli hosté z Letné moc rádi, že na Bartoňovo pozvání nakonec přikývli dva stále aktivní ligoví fotbalisté Šírl s Čížkem.

Oba sice oblékají dres klokanů, ale Spartou také prošli, takže její tým po letech posílili. Jejich přítomnost byla hlavně v první půli znát, neboť Letenští měli navrch a dokonce se ujali vedení. Určitě i proto, že v jejich brance kouzlil Blažek, který dokazoval, že by se ani ve třiačtyřiceti na ligové scéně neztratil.

Zázraky sice dělal, ale po změně stan ani on přídělu branek nezabránil. Debutující Bejbl vyrovnal a Slavia se střelecky rozjela. „V předchozích letech jsem na Silvestra nebyl v Praze, ale letos jsem si už derby ujít nenechal," kvitoval svůj premiérový gól.

Vyburcoval jím spoluhráče, takže Slavia se rozjela a rozstřílela, takže vedla už 5:1. Na Čížkovi proto bylo, aby dvěma góly v samém závěru hrozící debakl alespoň zmírnil. „Bylo to hlavně o pohodě, ale i tak nás porážka pěkně štve," mrzelo současného playera Bohemians, že Sparta nezopakovala loňskou výhru a odešla zase poražena.

Ve sparťanském týmu nechyběl ani Martin Hašek, od ledna nový kouč druholigové Vlašimi, kde nahradí Vlastimila Petrželu, jenž odešel do ostravského Baníku. „Těším se opět na práci u dospělých. Přicházím v rámci spolupráce obou klubů, jejíž součástí by měl být i další růst mladých hráčů, kteří už přerostou strahovské středisko, ale neuplatní se momentálně ve Spartě," prozradil Hašek.

Ústřední postavou v klání hráčů nad 45 let byl slávistický snajpr Jaromír Jindráček, který se blýskl hattrickem. „Byl jsem v mančaftu nejmladší a v této kategorii už je přece jen každý rok znát," nedělal z tří gólů žádnou vědu.

Slavia hlavně díky němu uhrála remízu 4:4, za Spartu se o góly tak trochu paradoxně staral gólman Daniel Zítka hrající v poli.

30. Silvestrovské fotbalové derby internacionálů Slavia - Sparta:
Hráči nad 35 let (2x25 min., bilance po utkání 20-4-6):
Slavia - Sparta 5:3 (0:1)
Branky: 30. Bejbl, 37. Petrouš z pen., 42. Janoušek, 43. L. Jarolím, 45. Müller - 49. a 50. Čížek, 6. Holub.
Slavia: Radek Černý - Lukáš Došek, Lukáš Jarolím, Martin Hyský, Roman Janoušek, Luboš Kozel, Pavel Kuka, Martin Müller, Adam Petrouš, Ivo Ulich, Jaroslav Černý, Radek Bejbl, Tomáš Hunal, Tomáš Kuchař.
Sparta: Jaromír Blažek - Jan Flachbart, Milan Fukal, Radim Holub, Michal Horňák, Jiří Novotný, Libor Sionko, Luděk Stracený, Marek Kincl, Miroslav Baranek, Antonín Mlejnský, Radek Šírl, Tomáš Čížek.
Hráči nad 45 let (20x20 min., bilance po utkání 5-6-2):
Slavia - Sparta 4:4 (1:2)
Branky: 13., 28. a 35. Jindráček, 23. Řehák - 11. Zítka, 16. Vrabec, 27. Jarolím, 38. Obajdin z pen.
Slavia: Šimurka - Hrdlička, Jeslínek, Knoflíček, J. Mareš, Řehák, Zákostelský, Šimůnek, Veselý, Čáp, Beránek, Jindráček, Klusáček, Pechnovský.
Sparta: Bobok - Bažant, Denk, J. Jarolím, Mistr, Mlejnek, Trval, Vrabec, Margolius, Obajdin, Zítka, M. Hašek.

Reklama

Související témata: