Hlavní obsah

Olomouc - Ostrava 2:1Olomouc na úvod Tipsport ligy zdolala Baník, vyhráli i Bohemians

Fotbalisté Olomouce vyhráli na úvod Tipsport ligy v jediném dnešním souboji prvoligových týmů nad Ostravou po obratu 2:1. Otočit skóre dokázali i Bohemians 1905, kteří porazili druholigové Táborsko stejným poměrem. Zlín pak přehrál druholigovou Opavu 3:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sigmy Olomouc Václav Vašíček (vlevo) a Jan Rajnoch oslavují gól. Ilustrační foto.

Článek

Baník, který poprvé vedl kouč Vlastimil Petržela, jako by v úvodu nabudily zprávy o příchodu nového majitele a ve třinácté minutě se po individuální akci prosadil Granečný. Jenže po přestávce poslední celek ligové tabulky o náskok přišel.

V 58. minutě nejprve Vašíček po několika odrazech srovnal a stejný hráč pak o osm minut později dorážkou po dalším závaru otočil stav ve prospěch domácí Sigmy.

Druhý olomoucký tým ve vyškovské skupině C remizoval 3:3 s Brnem. Hanáci sice vedli po hodině hry už 3:1, ale Zoubele dvěma penaltami v závěrečných čtyřech minutách zařídil Zbrojovce bod.

Bohemians ve skupině A proti Táborsku stejně jako Olomouc prohrávali, ale ještě do pauzy otočili stav. Nejprve srovnal z úhlu Kolumbijec Mosquera a ve 34. minutě po krásné kombinační akci rozhodl o výhře "Klokanů" další jihoamerický hráč Uruguayec Acosta.

"Máme za sebou deset tréninků za pět prvních pět dní přípravy, ale utkání splnilo účel. Takže spokojenost až na to, že jsme v druhém poločase nedali gól ze čtyř, pěti akcí, kdy jsme šli sami na bránu," řekl novinářům trenér Bohemians Roman Pivarník, kterého potěšili i noví hráči. Za Pražany nastoupili Slovák Peter Čögley, Michal Švec, Václav Prošek a Fin se slovenskými kořeny Tomas Hradecký.

Bohemians přišlo na hřiště na Vyšehrad povzbudit několik stovek fanoušků. "To je fantazie. Někdy taková kulisa není pomalu ani na lize," podotkl Pivarník.

Ligový nováček Zlín porazil Opavu 3:2. Skóre otevřel uzdravený Fantiš, druholigový soupeř sice hned na startu druhé půle srovnal, ale pak proměnil penaltu Bartolomeu a v 83. minutě zvýšil Jordan. O minut později už jen snížil Swiech.

Fotbalová Tipsport liga:
Skupina A (Vyšehrad):
Bohemians Praha 1905 - MAS Táborsko 2:1 (2:1)
Branky: 21. Mosquera, 34. Acosta - 11. Džafič.
Sestava Bohemians:
I. poločas: Dočekal - Prošek, Krch, Gajič, Švec - Hradecký - Acosta, Blecha, Jirásek, Mosquera - Mikuš.
II. poločas: Fryšták - Čögley, Šmíd, Gajič, Hašek - Jindřišek - Prošek, Čížek, Lulič, Bartek - Akulinin. Trenér: Pivarník.
Skupina C (Vyškov):
SFC Opava - Fastav Zlín 2:3 (0:1)
Branky: 48. Žídek, 84. Swiech - 45. Fantiš, 50. Bartolomeu z pen., 83. Jordan.
Sestava Zlína - I. poločas: Holý - Malý, Hájek, Janíček, Matejov - Kopečný, Masař, Višněvský, Koreš - Poznar, Fantiš.
II. poločas: Dostál - Pazdera, Jugas, Bačo, Hubáček - Bartolomeu, Holík, Motal, Benčík, Vukadinovič - Jordan. Trenér: B. Páník.
Zbrojovka Brno - Sigma Olomouc II. 3:3 (1:2)
Branky: 86. a 88. obě z pen. Zoubele, 6. Brigant - 20. Hladík, 30. Ševčík, 60. Danis.
I. poločas: Melichárek - Timofejevs, Košťál, P. Buchta, Frelih - Janoščin, Brigant, Vávra, Weber, Čambal - Michal Škoda.
II. poločas: Martin Doležal II. - R. Buchta, Jakub Šural, Frelih, Keresteš - Malík, Lacko, Zoubele, Kučera, Lutonský - Přichystal. Trenér: Kotal.
Skupina D (Olomouc):
Sigma Olomouc I. - Baník Ostrava 2:1 (0:1)
Branky: 58. a 66. Vašíček - 13. Granečný.
Olomouc:
I. poločas: Reichl - Štěpán, Rode, Rajnoch, Vepřek - Zahradníček, Plšek, Houska, Moulis - Yunis, Chorý.
II. poločas: Reichl - Hála, Radakovič, Štěrba, Falta - Petr, Šindelář, Polič, Navrátil - Malec, Vašíček. Trenér: Jílek.
Ostrava: Chmiel - Sukup (46. M. Dostál), Honiš (65. Mešaninov), Kaša, Granečný (46. Čelůstka) - Vengřinek (46. Mondek), Ožvolda (70. Lásik), Foltyn (20. Matěj, 70. Mišák), Helešic (78. Celba) - Szotkowski (46. Mičola), Šašinka (74. De Azevedo). Trenér: Petržela.

Reklama

Související témata: