Hlavní obsah

Souboj Davida s Goliášem. Dojatý Brazilec nevěřil, že porazí Messiho

Curych

Bylo to přetěžké rozhodování - skvělá týmová akce zakončená libovými nůžkami, senzační gól z poloviny hřiště nebo fotbalové umění a sólo božského Argentince přes půl hřiště? Fanoušci z celého světa nakonec rozhodli pro Brazilce Wendella Liru, sedmadvacetiletého „neznámého“ útočníka v minulé sezóně hrajícího za Goianésiu, který tak získal Puskásovu cenu pro nejkrásnější gól roku. Jak byste hlasovali vy?

Gól roku 2015 - Wendell Lira.

 
Článek
Fotogalerie

Gól roku 2015 - Lionel Messi.

Gól roku 2015 - Alessandro Florenzi.

„Jsem dojatý, nemohu tomu uvěřit. Děkuji své rodině, děkuji Bohu," říkal Lira těsně po svém vyhlášení, během kterého měl na krajíčku a skoro se rozplakal. Pak sedmadvacetiletý Brazilec recitoval několik úryvků z Bible a na závěr své řeči dodal: „Je to největší ocenění, které jsem kdy dostal. Vždyť jsem předstihl velké hráče, které znám jen z televize."

Wendell Lira dostal od fanoušků celkem 46,7 procenta všech hlasů. Druhé (33,3%) skončilo úchvatné sólo Lionela Messiho z finále Španělského poháru proti Bilbau a třetí místo obsadil Ital Alessandro Florenzi. Zadák AS Řím se trefil v Lize mistrů proti Barceloně téměř z poloviny hřiště.

Pro který gól byste hlasovali a dali mu Puskásovu cenu?
Wendell Lira
47,3 %
Lionel Messi
43,5 %
Alessandro Florenzi
9,2 %
Celkem hlasovalo 7494 čtenářů.

Reklama

Související témata: