Hlavní obsah

Dám ještě 500 gólů a vrátím se pro Zlatý míč, slíbil po curyšském ceremoniálu Ronaldo

Curych/Praha

Nic mu nepomohlo, že v uplynulém roce korigoval historické zápisy, překonával střelecké rekordy a dával góly prakticky na požádání. Ani 500. branka kariéry nepomohla Ronaldovi k tomu, aby obhájil svůj primát v anketě Zlatý míč FIFA. V pondělním večeru se musel v Curychu smířit s tím, že zůstal až tím druhým za Lionelem Messim. „Vrátím se na tento ceremoniál a v příštích letech chci víc než stříbro,“ hlásil třicetiletý Portugalec poté, co předávání cen skončilo a on byl nucen gratulovat svému největšímu rivalovi.

Foto: Valeriano Di Domenico, ČTK/AP

Argentinec Lionel Messi (vlevo) a Portugalec Cristiano Ronaldo před vyhlášením ankety Zlatý míč pro nejlepšího fotbalisty světa za rok 2015.

Článek

Famózní, kolik gólů Ronaldo v uplynulém roce nastřílel a jakými rekordními zápisy se mohl chlubit. A nejde jen o pětistou trefu zářné kariéry, kterou v Curychu rovněž rekapituloval. To když CR7 vzpomínal, jak se po příchodu do Manchesteru United ze všech sil bránil tomu, aby převzal dres s číslem sedm, který před ním nosíval David Beckham a další legendy Rudých ďáblů.

„Cítil jsem se jako zkamenělý, když mě Alex Ferguson přesvědčil, že sedmička je určena právě pro mě a že s ní přebírám i veškerou zodpovědnost, kterou přede mnou měli Beckham a spol., kteří ji rovněž nosili," doznával Ronaldo, který po přestupu na Old Trafford chtěl nosit své číslo 28.

„Byla to pro mě ale zároveň obrovská výzva a sedmička se nakonec stala mým šťastným číslem. Vše, čeho jsem dosáhl a co jsem vyhrál, je spojeno se sedmičkou na dresu," připomínal portugalský útočník, že kromě první sezóny v Realu hrál a hraje s číslem sedm pořád.

V prvním roce na Santiago Bernabéu ho nemohl nosit jen proto, že patřilo legendárnímu snajprovi Raúlovi.

„Nikdy jsem nesnil o tom, že bych lámal rekordy, které v Realu vytvořili Raúl či Di Stéfano. Během sedmé sezóny v Madridu se mně to ale povedlo, i když nejde jen o mou zásluhu. Přičinili se o to i spoluhráči, protože nikdo nehraje fotbal sám," připomínal Ronaldo, že Raúla už ve statistikách překonal.

V loňském roce nastřílel v soutěžních zápasech za Real a portugalskou reprezentaci 57 gólů, v Realu překonal klubový rekord, který držel Raúl s 323 soutěžními trefami, stal se nejlepším střelcem španělské ligy i Champions League, v níž už má na kontě 88 branek. A kdyby jen to... V ligových zápasech proti Granadě a Espaňolu Barcelona dal po pěti brankách, na podzim se v Lize mistrů proti Malmö trefil hned čtyřikrát, takže po podzimu má v Champions League na kontě 11 zásahů, což před ním také nikdo jiný nesvedl.

Přesto ani tato výjimečná střelecká produktivita nestačila, aby získal počtvrté Zlatý míč.

„Vrátím se, protože mým cílem je být stále na nejvyšší úrovni. Střílená gólů je má práce, protože tím pomáhám svému týmu vyhrávat a získávat trofeje. A také dělat lidi šťastnými. Já šťastný jsem a rád dělám šťastnými i druhé lidi," přiznával Ronaldo.

„Doufám, že v kariéře dám ještě dalších pět set gólů. Vím, že to bude těžké, ale jsem ještě mladý a chci hrát mnoho dalších let," dodával ke svému slibu, že Zlatý míč v budoucnu počtvrté získá.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články