Hlavní obsah

Český fotbal ovládá strach! Bojkotujte první jarní kolo, vyzývá manažer Zličína

Praha

Poměrů v českém fotbale už mají dost, podle rebelů z pražského přeboru ho ovládá strach. FC Zličín proto vyzval ostatní kluby, aby bojkotovaly první zápas jarních soutěží. Má to být protest proti údajně nedemokratickým praktikám vedení FAČR. Zličínský manažer Josef Jarolímek se sešel s vedením asociace a v úterním podvečeru pak byl hostem pořadu Kauza dne na Rádiu Impuls.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dagmar Damková a Roman Berbr, proti němuž Zličín brojí nejvíc.

Článek

Vyrazili až na Strahov, aby předsedovi Miroslavu Peltovi, místopředsedovi Romanu Berbrovi a šéfce komise rozhodčích Dagmar Damkové do očí zopakovali, že FAČR nepovažují za demokratický spolek.

Důvod? „V asociaci panuje strašná míra strachu," zdůrazňuje Josef Jarolímek, manažer FC Zličín.

Šéf Pelta chtěl slyšet důkazy, které klub z pražského přeboru po ruce nemá. Nejen proto vzbouřenci nepořídili.

„Ptal jsem se pana Pelty, jestli mu nevadí, že jeho místopředseda byl v StB. Berbr se tomu začal nepříjemně chechtat a pan Pelta mi odpověděl, že ve státní správě prý takových lidí působí dost. Důležité prý pro něj je, jak kdo pracuje. Taková věc jim ale přece vadit musí!" líčil Jarolímek v rozhlasovém studiu.

Zličín dál šíří svou výzvu a je odhodlaný bojkotovat první jarní kolo. „Není to výzva pro Peltu, Berbra a Damkovou, ale pro kluby, aby se našli slušní lidé, kteří se proti nim postaví," zdůraznil manažer. „Tihle lidé prostě fotbal dělat nemůžou!"

Výzva FC Zličín fotbalovým klubům ČR
Fotbalový klub FC Zličín, o.s. vyzývá všechny fotbalové kluby hlásící se k elementárním principům demokratické společnosti, jakými jsou zejména spravedlnost, čestnost, důstojnost, rovnoprávnost, svoboda projevu a v neposlední řadě pluralita názorů, aby se napříště vystříhaly jakékoliv otevřené či skryté podpory osob, u nichž zůstaly požadavky na šetření těchto principů oslyšeny. Fotbalový klub FC Zličin, o.s. proto tímto apeluje, aby v případě, že nerezignují do 7.2.2016 na všechny své funkce ve FAČR pan Pelta, pan Berbr a paní Damková, bojkotovala mužstva dospělých svá první utkání, která mají být či budou sehrána v jarní části sezóny 2015/2016, a to na důkaz projevu nesouhlasu se setrváním uvedených osob ve funkcích FAČR, které svým morálním kreditem a povahovými rysy snižují věrohodnost organizace, jejíž členy jsme my, fotbalové kluby.

Reklama

Související témata:
Zličín
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články