Hlavní obsah

Detroit a Sacramento vstoupily do semifinále konferencí vítězstvím

Basketbalisté Detroitu a Sacramenta udělali v úterý v NBA první krok k postupu do finále konferencí. Detroit, který měl po základní části nejlepší bilanci na východě, přehrál doma Philadelphii 98:87. Sacramento pak na západě slavilo cenné vítězství 124:113 v Dallasu.

Foto: ČTK

Detroitský Jon Barry brání Allena Iversona z Philadelphie.

Článek

Detroit se s Philadelphií potkal v play off poprvé po dlouhých 48 letech. Zápas měl být především soubojem Allena Iversona s detroitským Benem Wallacem, jinak dvojnásobným držitelem titulu pro nejlépe bránícího hráče ligy.

Iverson se zdvojenou obranou nenechal otrávit a jak je jeho zvykem, střílel ze všech pozic. Často minul, nebo soupeř střelu zblokoval, přesto si na své konto připsal 27 bodů. Řešením by podle expertů bylo, kdyby střelbu nechal na jiných; například na Derricku Colemanovi, jehož si obrana soupeře tolik nevšímala a který dal 21 bodů.

Zápas se od začátku vyvíjel ve prospěch domácích hráčů, kteří si až do konce udržovali náskok několika bodů. V závěru sice Philadelphia stahovala, ale poslední slovo měl Turek Mehmet Okür, který šňůrou šesti bodů v polovině poslední čtvrtiny rozhodl.

V dresu Philadelphie neodehrál nejlepší zápas ani Keith Van Horn, který zakončil základní část s průměrem více než 15 bodů na zápas, ale tentokrát jich dal jen devět. "Za nic to nestálo," zpytoval svědomí Van Horn. "Těžko říct, čím to bylo, ale nebyl jsem dnes jediný, komu to nešlo. Prostě se to nepovedlo," pokrčil rameny.

Východní konference
Detroit - Philadelphia 98:97, stav série 1:0

Unavený Dallas nestačil

Na výkonu hráčů Dallasu byla patrná únava. Nebylo divu, když dopustili, aby se zpočátku jasná série prvního kola protáhla na sedm zápasů a postup si zajistili teprve v neděli. To Sacramento hrálo v úterý uvolněně. Především Chris Webber, který už v první čtvrtině nastřílel 13 bodů.

"Netuším, co od nich můžeme čekat," hodnotil Webber opatrně vítězství v úvodním zápasu. "Mají skvělý tým, nikdo neví, jak se bude série dál vyvíjet. Teď mě ale zajímá hlavně to, jak budeme hrát my," dodal.

Západní konference
Dallas - Sacramento 113:124, stav série 0:1

Reklama

Související témata: