Hlavní obsah

Přestupy: Bayern získal do rozbité obrany Tasciho. Debuchy z Arsenalu do Bordeaux

Mnichov
Aktualizováno

Fotbalisty Bayernu Mnichov posílil německý reprezentant Serdar Tasci. Osmadvacetiletý stoper s tureckými kořeny přichází na hostování do konce sezony ze Spartaku Moskva, součástí dohody je i opce na přestup.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Javi Martínez na archivním snímku ze Superpoháru proti Chelsea momentálně Bayernu chybí, proto mnichovský klub sháněl náhradu.

Článek

Odchovanec Stuttgartu zamířil v roce 2013 do Spartaku, kde patřil k oporám. Nyní má pomoci Bayernu vyřešit krizi po sérii zranění obránců. Dlouhodobě jsou mimo hru Jerome Boateng i Javi Martínez.

V letech 2008 až 2010 odehrál Tasci 14 zápasů za německý národní tým. Byl i na MS v Jihoafrické republice.

Everton draze nakupoval

Závěr přestupního termínu přináší další změny. Jedním z nejdražších přestupů letošního zimního přestupového období se stal Oumar Niasse. Everton za senegalského útočníka zaplatil Lokomotivu Moskva 13,5 miliónu liber (asi 483,5 milionu korun) a podepsal s ním smlouvu na 4,5 roku.

Pětadvacetiletý Niasse na sebe upozornil v sezóně 2013/14, kdy dal v turecké lize za Belediyespor dvanáct branek. Stejnou produkci měl i v 28 zápasech za Lokomotiv. Byl rovněž vyhlášen nejlepším hráčem ruské ligy za rok 2015.

Debuchy domů

Francouz Mathieu Debuchy stráví minimálně jarní část sezóny v Bordeaux, kam zamířil na hostování s opcí z Arsenalu. Londýnský klub kromě zkušeného krajního obránce pustil také útočníka Yayu Sanoga, který bude sbírat zkušenosti v Charltonu.

Třicetiletý Debuchy přišel do Arsenalu v létě 2014 z Newcastlu jako posila na pravý kraj obrany. I vinou zranění se však francouzský reprezentant příliš neprosadil a za rok a půl odehrál jen 12 ligových zápasů.

Trenér Arséne Wenger mu tak umožnil vrátit se do vlasti a rozehrát se před mistrovstvím Evropy. V Bordeaux se Debuchy stane spoluhráčem českého reprezentanta Jaroslava Plašila.

De Jong míří za moře

Nizozemský záložník Nigel de Jong, vicemistr světa z roku 2010, se dohodl na předčasném ukončení smlouvy s AC Milán a odchází do Los Angeles Galaxy. Osmdesátinásobný nizozemský reprezentant působil v Miláně od roku 2012, předtím hrál za Manchester City, Hamburk a Ajax Amsterodam.

V Galaxy De Jong rozšíří kontingent evropských hvězd, které prošly Premier League. V elitním týmu MLS už působí mimo jiné Robbie Keane, Steven Gerrard a novou posilou je Ashley Cole.

Fotbalový cestovatel Gekas zkusí patnáctý klub

Řek Theofanis Gekas si vyzkouší už patnáctý klub v profesionální kariéře. Pětatřicetiletý  útočník podepsal smlouvu do roku 2017 se švýcarským Sionem.

Gekas byl bez angažmá od listopadu, kdy skončilo jeho krátké angažmá v tureckém Eskisehirsporu. Mistr Evropy z roku 2004 si v minulosti zahrál také v Anglii, Španělsku a Německu, kde se v sezóně 2006/07 stal v dresu Bochumi králem bundesligových střelců.

Reklama

Související témata: