Hlavní obsah

Česko - Itálie 0:7Futsalisté schytali od obhájců debakl a na ME končí

Aktualizováno

Čeští futsalisté ve druhém vystoupení na mistrovství Evropy utrpěli s obhájcem titulu Itálií debakl 0:7 a bez bodu skončili poslední ve skupině. Svěřenci Tomáše Neumanna v Bělehradu neodčinili páteční prohru 5:6 s Ázerbájdžánem a potřetí za sebou na Euru nepostoupili do vyřazovací fáze.

Foto: Michal Pavlík, Svaz futsalu FAČR

Kapitán české futsalové reprezentace Lukáš Rešetár. Archivní foto.

Článek

"Zápas nás svléknul do naha. Klukům nemůžu říct nic, ale je vidět, že na takovém turnaji nemůžeme hrát, pokud nejsme připravení. A my jsme nebyli," prohlásil Neumann. "Všichni hráči jsou fyzicky zaostalí. Od toho se vše odvíjí. Nemají sílu, dynamiku ani rychlost. Pak nejsme schopní ani trefit prázdnou bránu. Pokud nemáte sílu, tak vám chybí i důraz v zakončení," doplnil kouč.

Čechy by po úvodní ztrátě posunula do čtvrtfinále pouze senzační výhra, jenže Itálii dokonale vyšel vstup do zápasu a už ve 26. vteřině otevřel skóre Fortino. Šance na vyrovnání měli Holý a Rodek, ale favorita podržel brankář Mammarella a v jedenácté minutě přidal druhý gól "Azzurri" kapitán Gabriel Lima.

Ve druhém poločase Italové dominovali ještě víc a bronzovému medailistovi z ME 2010 nastříleli dalších pět branek. Již po čtyřiceti vteřinách zvýšil na 3:0 Alex Merlim, na kterého rychle navázali svou druhou trefou Fortino, vlastním gólem Koudelka a Honorino. Ve 33. minutě zmar českého výběru dokonal sedmým zásahem Patias.

Reprezentanti, kteří už v prosinci nezvládli kvalifikaci na mistrovství světa, se podle Neumanna musí hodně zlepšit. "Takto se na velké turnaje určitě nedostaneme. Máme z čeho vycházet, ale hráči musí kvalitně trénovat, což bohužel teď není. Bez toho se nepohneme dál. Jestli se chceme posunout, tak musíme mít poloprofesionální nebo profesionální týmy v lize," upozornil pětačtyřicetiletý trenér.

Mistrovství Evropy futsalistů v Bělehradě:
Skupina D:
ČR - Itálie 0:7 (0:2)
Branky: 1. a 22. Fortino, 11. Gabriel Lima, 21. Alex Merlim, 22. vlastní Koudelka, 24. Honorino, 33. Patias.
Sestava ČR: Gerčák (32. Vahala) - Holý, Koudelka, Rešetár, Slováček - Cupák, Novotný, Hrubý, Kovács, Janovský, Záruba, Seidler, Rodek. Trenér: Neumann.
Konečná tabulka:
1.Itálie220010:06
2.Ázerbájdžán21016:83
3.ČR20025:130
Skupina C:
Chorvatsko - Rusko 2:2 (1:1)
Konečná tabulka:
1.Rusko21104:34
2.Kazachstán21015:43
3.Chorvatsko20114:61

Reklama

Související témata: