Hlavní obsah

Revoluce v dorostenecké lize, mladíci budou pod drobnohledem nejmodernější technologie

Praha

O víkendu se spouští v první dorostenecké lize velká technologická revoluce. Společnost Instat bude od jarní části sezóny zajišťovat analytické reporty ze všech zápasů soutěže U19. Všechna utkání budou natáčena, následně uploadována na servery Instatu a vyhodnocena. Výstupem bude pdf soubor o všech činnostech týmů a jednotlivých fotbalistů v soutěži.

Foto: Dominik Hejbal, Sport.cz

Trénink sparťanské devatenáctky, aktuálního lídra nejvyšší dorostenecké ligy. Filip Hašek (vpravo) dobíhá Matěje Pulkraba, nejlepšího střelce soutěže, který by však na jaře měl působit v Liberci.

Článek

Nejmodernější technologie vstupují už i do celostátní ligy dorostu. Trenéři budou mít přístup do platformy Instatscout (zde omezení pouze na tuto soutěž a reprezentaci ČR), která jim umožní sledovat a libovolně si pouštět utkání nebo pouze určité pasáže z těchto zápasů. Prostřednictvím této platformy si mohou rovněž stříhat jednotlivé hráče, vyvolávat jejich chyby a podobně.

Každý hráč v soutěži navíc dostane zdarma na jeden rok rovněž přístup do této platformy, což mu umožní jednak dostávat svůj individuální report z utkání, hlavně pak přístup ke svým zápasům a ke všem svým epizodám v zápase... Následně bude vytvořena speciální iOS aplikace a speciální Media centrum, kde budou moci všichni zájemci o mládežnický fotbal sledovat interaktivní grafiku spojenou s jednoduchým videosestřihem ze všech zápasů.

"Jsme rádi, že se povedl tento projekt ve spolupráci s FAČR zrealizovat. Trenéři mládeže dostanou významný nástroj, jak správně analyzovat svůj tým a především pak z dlouhodobého hlediska budou moci sledovat vývoj jednotlivých hráčů a jejich zlepšování," říká Jakub Andrýsek ze společnosti MLM Sport Group, která zastupuje Instat v Česku a na Slovensku.

"Samotní hráči se pak také budou moci velmi jednoduše analyzovat v zápase a porovnávat se v různých činnostech například i s těmi nejlepšími hráči na světě.  Navíc v této soutěži je velká koncentrace mládežnických reprezentantů a samozřejmě i trenérům národních týmů tento nástroj umožní velice jednoduše sledovat v každém zápase různé hráče," poukazuje Andrýsek.

Reklama

Související témata: