Hlavní obsah

Zákrok připomínající ten Huntův na Čecha. Tévez zlomil gólmanovi čelist

Pochopitelně, že se nejednalo o úmysl, gólmana týmu Newell's Old Boys Ezequiela Unsaina nechtěl útočník Boky Juniors Carlos Tévez zranit. Jenže jeho zákrok v utkání nejvyšší argentinské fotbalové soutěže přesto hororový byl a dvacetiletý brankář se z něj bude zotavovat několik týdnů.

Tévezův nešťastný faul na brankáře

 
Článek

Tévez na konci prvního poločasu postupoval za stavu 3:0 pro svůj tým sám na Unsaina, kterého se pokusil prostřelit. Následně ale v plné rychlosti při dobíhání balónu zasáhl gólmana kolenem do hlavy a doslova ho knokautoval k zemi.

Unsain pochopitelně v zápase dohrál a lékaři mu diagnostikovali dvojitou zlomeninu čelisti. Na fotbal tak musí minimálně šest týdnů zapomenout, prvních čtrnáct dní si navíc bude muset vystačit jen s tekutou stravou. Boca nakonec zvítězila 4:1, Tévez k triumfu přispěl jedním gólem.

Leckdo si při zhlédnutí děsivého zákroku vybavil zranění Petra Čecha z října roku 2006. Tehdejšího gólmana Chelsea zasáhl v utkání anglické Premier League do hlavy Stephen Hunt z Readingu a způsobil mu frakturu lebeční kosti. Česká reprezentační jednička od té doby nosí při zápasech i trénincích ochrannou helmu.

Reklama

Související témata: