Hlavní obsah

Fotbalová legenda se v 45 letech vrátila do brány. A takhle se blýskla

Noorwijk

Vynikající nizozemský brankář Edwin van der Sar se téměř po pěti letech vrátil na fotbalové trávníky. Pětačtyřicetiletý bývalý hráč Manchesteru United, Fulhamu, Juventusu či Ajaxu vypomohl v amatérské čtvrté lize Noordwijku, jehož barvy v mládí hájil, a dokonce chytil penaltu.

Fotbalová legenda zářila v bráně.

 
Článek

Současného marketingového šéfa Ajaxu Van der Sara požádal klub jeho mládí, kde chytal v letech 1985 až 1990, o výpomoc poté, co se zranila týmová jednička Mustafa Mare Zine. S mužstvem čtvrté nejvyšší soutěže v Nizozemsku je totiž pořád v kontaktu a poté, co si vše promyslel a následně souhlasil, už stačila jen výjimka od Nizozemského fotbalového svazu.

Proti týmu Jodan Boys si stotřicetinásobný reprezentant Nizozemska a také dvojnásobný vítěz Ligy mistrů z let 1995 a 2008 vedl podle očitých svědků znamenitě. Blýskl se kromě jiného úspěšným penaltovým zákrokem a přispěl tak k remíze 1:1.

Nadšení fanoušci si však podle všeho mohli užít pouze bleskového comebacku. "Předpokládáme, že šlo o tento jediný zápas. Jsme ale nadšení, že nám Edwin chtěl touto cestou vypomoci. Na klub pořád myslí a často se tu objevuje," uvedl technický ředitel Noordwijku Peter Vink.

Reklama

Související témata: