Hlavní obsah

Belgická fotbalová reprezentace zrušila po explozích v Bruselu trénink

Brusel

Belgická fotbalová reprezentace zrušila po úterních teroristických útocích na bruselském letišti a v metru plánovaný odpolední trénink, který měl být otevřený pro veřejnost. Přípravné utkání s Portugalskem, které je v Bruselu na programu za týden, zatím odvoláno nebylo, portugalský svaz ale chce o jeho případném zrušení jednat.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Vyražená okna po explozi na letišti v Bruselu.

Článek

"Všichni jsme myšlenkami u obětí. Fotbal dnes není důležitý," uvedli zástupci národního týmu na reprezentačním twitteru. Trénink aktuálního lídra žebříčku FIFA byl naplánován na 16:30 na stadiónu krále Baudouina, kde se jako obvykle očekávala velká návštěva fanoušků.

Duel s Portugalskem by měl být příští úterý pro oba týmy přípravou na nadcházející mistrovství Evropy ve Francii. Belgie kvůli terorismu neodehrála ani svůj předchozí duel, utkání se Španělskem se 17. listopadu neuskutečnilo po teroristických útocích v Paříži.

Brusel v úterý ráno paralyzovaly dva výbuchy na mezinárodním letišti Zaventem, později se exploze ozvaly i ve stanicích metra. Podle neoficiálních informací si sebevražedné útoky vyžádaly více než dvacet obětí a desítky zraněných. V belgické metropoli momentálně platí nevyšší stupeň teroristické hrozby, veškerá veřejná doprava se zcela zastavila.

V době výbuchů byl na letišti i konžský fotbalista Dieumerci Mbokani, který hraje za Norwich. Bývalý útočník bruselského Anderlechtu podle anglického klubu vyvázl bez zranění, ale je otřesený a zamířil domů k rodině.

Reklama

Související témata: