Hlavní obsah

Nejhloupější vyloučení! Fotbalista plácl rukou do balónu a musel pod sprchu

Durban

Přímo ukázkově si o žlutou kartu - už druhou v zápase - řekl Siyabonga Dube z jihoafrického celku Golden Arrows. Plácnul do míče, který držel soupeř a chystal se ho vhodit do hry. Po poněkud dětinském provinění musel ven, hostující fotbalisté z týmu Supersport to měli rázem všechno ulehčené. Přesilovku v pohodě dotáhli do vítězného konce.

Vyloučení za úplnou hloupost v JAR

 
Článek

V souboji mužstev ze středu tabulky jihoafrické Premier League domácí Golden Arrows zkazili, co se dalo. Za poločas prohrávali 0:2. Ve druhé části hry se snažili korigovat. Do ofenzivy se vrhal i obránce Dube, ale v 71. minutě se mu výpad nepovedl. Hosté mohli rychle vhazovat, Luvolwethu Mpeta už k tomu měl nakročeno, domácí bek však jeho snahu přerušil.

Viděl, že před vhazujícím hráčem je další soupeř a volný prostor, nevinně vyhlížející plácnutí do míče či ruky soupeře bylo přesto zřejmě zákrokem z kategorie hloupých a zbytečných.

Zvláště když všichni v tu chvíli věděli, že Dube už jednu žlutou má... Spoluhráči marně orodovali. Oslabení definitivně vzalo domácím šanci na body. Porážku neodvrátili, padli nakonec 0:3

Reklama