Hlavní obsah

Chorvatsko - Izrael 2:0Chorvatští fotbalisté porazili v přípravě Izrael

Aktualizováno

Chorvatští fotbaloví reprezentanti porazili v přípravném utkání Izrael 2:0. Soupeř českého týmu na červnovém mistrovství Evropy vstřelil obě branky v prvním poločase, v Osijku skórovali Ivan Perišič a Marcelo Brozovič.

Článek

První šanci zápasu měli hosté, ale trefili jen konstrukci chorvatské branky a z protiútoku otevřel ve čtvrté minutě skóre Perišič. Záložník Interu Milán poslal míč do sítě po přesném pasu klubového spoluhráče Brozoviče z levé strany.

Půl hodiny nato Chorvatsko zvýšilo náskok po podobné akci, tentokrát přihrával Mandžukič a Brozovič zakončil. Řadu dalších šancí pak ještě fotbalisté obou mužstev v útočně laděném zápasu nevyužili.

Po téměř dvouleté pauze se do izraelské sestavy vrátil Jossi Benajun. Pětatřicetiletý středopolař si připsal 97. reprezentační start a posunul vlastní národní rekord.

Přípravná fotbalová utkání:
Osijek: Chorvatsko - Izrael 2:0 (2:0)
Branky: 4. Perišič, 34. Brozovič.
Sestava Chorvatska: Subašič (46. L. Kalinič) - Čorluka (46. Schildenfeld), Lovren, Vida, Srna (44. Vrsaljko) - Brozovič, Modrič (68. Antolič), Perišič, Badelj (51. Halilovič) - N. Kalinič (57. Kovačič), Mandžukič. Trenér: Čačič.
Koper: Slovinsko - Makedonie 1:0 (0:0)
Branka: 58. Bezjak.
Giurgiu: Rumunsko - Litva 1:0 (0:0)
Branka: 65. Stanciu.
Poznaň: Polsko - Srbsko 1:0 (1:0)
Branka: 28. Blaszczykowski.

Reklama

Související témata: