Hlavní obsah

Česko - Rumunsko 3:0Fotbalová devatenáctka na úvod elitní fáze kvalifikace ME porazila Rumunsko

Bad Waltersdorf

Čeští fotbalisté do 19 let zvládli úspěšně vstup do elitní fáze kvalifikace mistrovství Evropy. Mladíci na úvod čtyřčlenné skupiny porazili Rumunsko hladce 3:0, když všechny branky vstřelili už v prvním poločase postupně Ondřej Mihálik, Matěj Pulkrab a Daniel Trubač.

Článek

V dalším duelu čeští hráči změří síly v sobotu od 11:00 se Slovenskem a v úterý se od 18:00 utkají s domácími Rakušany. Na červencový šampionát do Německa postoupí pouze vítěz skupiny. Český tým naposledy startoval na ME devatenáctek v roce 2011, kdy získal stříbrné medaile.

Mladíci měli proti Rumunsku drtivý začátek. Stoica fauloval ve vápně Granečného a kapitán Mihálik v páté minutě střelou k tyči proměnil penaltu. Češi byli nadále nebezpečnější a ve 22. minutě zvýšili. Po centru se prosadil liberecký útočník Pulkrab.

Ve 33. minutě mladí reprezentanti přidali třetí trefu. Po chybě rumunské obrany šel sám na bránu královéhradecký Trubač, udělal kličku gólmanovi a poslal balón do sítě. V druhé půli už branka nepadla ani v závěrečných pěti minutách, které Češi odehráli bez vyloučeného obránce Kvídy.

Elitní fáze kvalifikace o ME fotbalistů do 19 let - skupina 3 v Rakousku:
Česko - Rumunsko 3:0 (3:0)
Branky: 5. Mihálik z pen., 22. Pulkrab, 34. Trubač. ČK: 85. Kvída (ČR).
Sestava Česka: Chmiel - Granečný, Chaluš, Lischka, Kvída - Kuchta (62. Ladra), Průcha, Boček, Trubač (86. Růžek), Mihálik - Pulkrab (70. Šašinka). Trenéři: Malura a Hoftych.
18:00 Rakousko - Slovensko.

Reklama

Související témata: