Hlavní obsah

Rumunsko - Španělsko 0:0Soupeř Česka na EURO nepřesvědčil. Španělé jen remizovali v Rumunsku

Kluž
Aktualizováno

Nevýrazný výkon ve druhém přípravném utkání tohoto kalendářního roku podali fotbalisté Španělska. Po čtvrteční remíze 1:1 v Udine s Itálií tentokrát La Furia Roja nedala ani gól a v rumunské Kluži se rozešla s domácím celkem smírně 0:0. Španělsko je prvním soupeřem české reprezentace na letním ME ve Francii.

Foto: Inquam Photos, Reuters

Španělští obránci Jordi Alba a Marc Bartra brání Adriana Popu z Rumunska.

Článek
Fotogalerie

Úřadující kontinentální šampióni nastoupili v kombinované sestavě a bez obránce Sergia Ramose, jenž si v duelu s Itálií poranil záda. Brankář Iker Casillas oslavil vychytanou nulou svůj 166. start za reprezentaci, čímž se stal rekordmanem mezi evropskými hráči. Ve světovém žebříčku patří španělskému kapitánovi šesté místo.

Utkání nepřineslo příliš gólových šancí. Více ze hry měli domácí Rumuni, kteří neprohráli už sedmnáctý zápas v řadě a potřetí z posledních čtyř duelů neinkasovali. Na ME si zahrají hned v prvním utkání turnaje proti pořádající Francii.

Přípravné fotbalové utkání v Kluži:
Rumunsko - Španělsko 0:0
Sestava Španělska: Casillas - Mario, Piqué (51. Nacho), Bartra, Jordi Alba - Sergi Roberto (59. Fábregas), Koke - Silva (79. Morata), Pedro (66. Mata), Nolito (46. Isco) - Alcácer (59. Aduriz). Trenér: Del Bosque.

Reklama

Související témata: