Hlavní obsah

Sparťan Costa zářil za reprezentaci Zimbabwe. Takhle ze vzduchu zasadil úder Svazijsku

Harare

Dokonal obrat Sparty v ostře sledovaném fotbalovém derby se Slavií (3:1) a střeleckou formu si přenesl i do reprezentace. Obránce Letenských Costa Nhamoinesu pomohl Zimbabwe v kvalifikaci na mistrovství Afriky gólem k výhře 4:0 nad Svazijskem.

Gól Costy proti Svazijsku

 
Článek

Zatímco jeho kluboví spoluhráči oblékli dres českého národního týmu v přípravných střetnutích proti Skotsku a ve Švédsku, on absolvoval dlouhou cestu na africký kontinent, aby pomohl Zimbabwe v bojích o účast na mistrovství Afriky.

Zahrál si dva zápasy proti Svazijsku. Duel v Lobambě nejprve skončil nerozhodným výsledkem 1:1, v odvetě v Harare vyhráli domácí hráči Zimbabwe zásluhou skvělé druhé půle vysoko 4:0.

Skóre otevřel v 53. minutě z pokutového kopu Musona. O šest minut později pak přišla velká chvíle Costy, který si naskočil na přetažený centr z přímého volného kopu a hlavou zblízka rozvlnil síť.

Triumf domácích ještě stvrdili v závěru Rusike a Billiat. Zimbabwe je po čtyřech zápasech ve čtyřčlenné skupině L stále bez porážky. Ve zbývajících dvou utkáních nastoupí ještě doma proti Malawi a na začátku září se představí na půdě Guiney, která z druhého místa ztrácí aktuálně na Zimbabwe tři body.

Vítěz skupiny má automaticky zajištěn start na závěrečném turnaji, který se uskuteční příští rok v Gabonu.

Reklama

Související témata: